Η viral ανάρτηση –των 5 γραμμών- που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στα «κυπριακά» social media

Και έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Article featured image
Article featured image

«Εγώ επιλέγω να φορώ την μάσκα και να σας πω γιατί; Προτιμώ, διότι εάν μάθω κάποτε ότι έκανα λάθος και ήταν όλα ψέματα ή υπερβολές, δεν έπαθα και κάτι επειδή φορούσα τη μάσκα. Ενώ εάν επιλέξω να μη φορώ μάσκα, απλά από ψευτοεπαναστατισμό και επειδή ‘εμένα δεν με ξεγελούν’ και μάθω κάποτε ότι τελικά είχα άδικο και ίσως κάποιος υπέφερε εξαιτίας μου; Προτιμώ το πρώτο».

5f2f9f236e04e.image.jpg

Το εντοπίσαμε χθες αργά το απόγευμα, σε διάφορες δημοφιλείς σελίδες στο Facebook –κυρίως- να κοινοποιείται από διάφορους χρήστες οι οποίοι προσπαθούσαν με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν όλους όσοι θεωρούν πως η χρήση μάσκας είναι ένα περιττό μέτρο και πως δεν πρόκειται να υποστούν ή να ανεχτούν τέτοιες απολυταρχικές πρακτικές εις βάρος της ελευθερίας τους (ναι, γράφτηκε και αυτό).

Χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς αναλύσεις ή επιστημονικές τεκμηριώσεις, ο άγνωστος συγγραφέας της ανάρτησης, λέει κάτι πολύ απλό και κατανοητό. Αν φορέσεις τη μάσκα και τελικά αποδειχτεί πως όλο αυτό ήταν ψέμα, δεν θα πάθεις τίποτα στο τέλος της ημέρας. Αν, όμως, αρνείσαι πεισματικά να φορέσεις μάσκα και εν τέλει όλο αυτό που βιώνουμε επανέλθει δριμύτερο, τότε εκτός από τον εαυτό σου είναι πολύ πιθανόν να βλάψεις τόσο δικούς σου όσο και ξένους ανθρώπους. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Και μια μικρή γεύση από τα σχόλια...

https___d1e00ek4ebabms.cloudfront.net_production_6825b153-283d-4fae-b04f-58ae8473ac50.jpg

MW-IM111_belaru_20200809171239_ZQ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ