Θα κοιμόσουν ποτέ σε αιωρούμενο αντίσκηνο που κρέμεται από τα δέντρα;

9 Κύπριοι ανέβηκαν στο Τρόοδος, έφτιαξαν το σκηνικό που βλέπετε και διανυκτέρευσαν εκεί!

Θα κοιμόσουν ποτέ σε αιωρούμενο αντίσκηνο που κρέμεται από τα δέντρα;

9 Κύπριοι ανέβηκαν στο Τρόοδος, έφτιαξαν το σκηνικό που βλέπετε και διανυκτέρευσαν εκεί!

Article featured image
Article featured image

Όπως μας είπαν, μάλιστα, το βράδυ αφαίρεσαν το κάλυμμα της οροφής και είχαν θέα τα αστέρια!

Καλοκαίρι είναι και οι περισσότεροι εδώ και μέρες βρισκόμαστε σε mood διακοπών. Πολλοί δε φέτος, ένεκα της κατάστασης με την πανδημία, έψαξαν νέους τρόπους ξεκούρασης και χαλάρωσης, πέραν των συνηθισμένων, θέλοντας να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών. Και κάποιοι, πιο εξειδικευμένοι, φαίνεται να το πέτυχαν.

Η ομάδα της Cyprus From Air, βρέθηκε στο Τρόοδος και έστησε τρεις αιωρούμενες σκηνές, διανυκτερεύοντας στον αέρα!

«Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Νιώθεις σαν αστροναύτης στη διάστημα, βαρύτητα μηδέν. Το θετικό είναι πως παρότι είσαι στον αέρα, κοιμάσαι άνετα και σε όποια στάση θέλεις. Δεν είναι όπως η αιώρα που αναγκαστικά πρέπει να κοιμηθείς σε εμβρυακή στάση. Το αρνητικό είναι πως αν θες να πας τουαλέτα πρέπει να υπολογίσεις τουλάχιστον 2 με 3 λεπτά χρόνο κατάβασης στο έδαφος. Πάντως, για τους πιο ρομαντικούς, το καλοκαίρι, αν θες, μπορείς να αφαιρέσεις το κάλυμμα του ουρανού και να κοιμηθείς με θέα τα αστέρια», σημειώνει ο Μάνος Μποτρίνι, μέλος της ομάδας.

117994583_3401410353312750_5559221526642801388_o.jpg


Το αντίσκηνο-σαλάχι, όπως ονομάζεται, ένεκα της κατασκευής του, είναι μία μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική και λίγο αργότερα έφτασε στην Ευρώπη και ακολούθως την Κύπρο.

Η λογική της εν λόγω κατασκευής είναι για προστατεύσει τους ενοίκους από την άμεση επαφή με το χιόνι, εάν κατασκηνώνουν χειμώνα αλλά και από την άγρια ζωή που πιθανόν να πλησιάσει τη σκηνή. Αυτό, βέβαια, δεν βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή στην Κύπρο, παρόλα αυτά, αποφεύγεις διάφορα ερπετά και μηρυκαστικά.

118239786_3401408469979605_6750476881782978612_o.jpg


Επί της ουσία η σκηνή κρέμεται από τα δέντρα και σου δίνει την αίσθηση πως κοιμάσαι στον αέρα. Είναι αρκετά σταθερή, δεν κινείται, δηλαδή, όπως μία αιώρα, αφού κατά τη διαδικασία του στησίματός της την στερεώνεις σε τρία διαφορετικά σημεία.

Το κόστος ανέρχεται στα 650 – 680 ευρώ, για μία σκηνή χωρητικότητας τριών ατόμων, με την κατασκευή να πιστοποιεί πως αντέχει βάρος έως και 400 κιλά, εξ ου και είναι τόσο ακριβή, λόγω των υψηλής ποιότητας υλικών που είναι φτιαγμένη.

Όπως αναφέρει ο κος Μποτρίνι, το στήσιμο της σκηνής παρότι φαίνεται δύσκολο, δεν είναι καθόλου, αφού το αντίσκηνο έρχεται έτοιμο και εσύ πρέπει απλώς να το στερεώσεις στα δέντρα. Στη σκηνή, λέει, ανεβαίνεις με συρματόσκαλα, την οποία μετά ανεβάζεις για να μην μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας. «Στο εξωτερικό πολλοί, πιο τολμηροί, στήνουν τη σκηνή σε περιοχές που από κάτω υπάρχει το χάος, χιλιάδες μέτρα βάθος. Κενό. Εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε τέτοια τοπία, αλλά και πάλι η αίσθηση είναι μοναδική», σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ