Συγκλονιστικό βίντεο της PETA στη δημοσιότητα

Kυνηγός πυροβολεί και σκοτώνει ελέφαντα [σκληρές εικόνες].

Article featured image
Article featured image

Μυστική έρευνα της φιλοζωικής οργάνωσης PETA έφερε στο φως αμοντάριστα πλάνα, τα οποία παρουσιάζουν έναν άνδρα από την Καλιφόρνια να πυροβολεί και να ρίχνει νεκρό έναν ελέφαντα.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2019, λίγο έξω από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική, όπου το κυνήγι απαγορεύεται και οι ελέφαντες είναι προστατευμένοι. Εντούτοις, ο νεαρός, περίεργος ελέφαντας έκανε το λάθος να περάσει τα (νοητά) σύνορα του πάρκου και να βρεθεί σε παρακείμενο έδαφος, όπου παραμόνευε ο κυνηγός τροπαίων Aaron Raby μαζί με μια ομάδα ντόπιων οδηγών.

aaron.jpg

O Raby σκότωσε τον ελέφαντα στο πλαίσιο της «Big Five» περιπέτειάς του, αφού προηγουμένως θανάτωσε ένα λιοντάρι, έναν ρινόκερο, ένα βουβάλι και μια λεοπάρδαλη.


Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το κυνήγι τροπαίων αποτελεί μια νόμιμη πρακτική επιλεκτικού κυνηγιού άγριων θηραμάτων, συνήθως μεγάλων ζώων, από τα οποία κόβονται και ταριχεύονται μέρη του σώματός τους, όπως το κεφάλι, το δέρμα, οι χαυλιόδοντες και η γούνα, ώστε να επιδεικνύονται ως «τρόπαια». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακριβό χόμπι, απευθυνόμενο στην ελίτ, το οποίο έχει κατά καιρούς διχάσει την κοινή γνώμη, αφού πέραν της κατακραυγής, υπάρχει και η άποψη ότι τα έσοδα από αυτήν τη βιομηχανία προάγουν τη διατήρηση και την αποκατάσταση των απειλούμενων ειδών.

Το σοκαριστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την PETA, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους νομοθέτες της Καλιφόρνιας, καθώς η Βουλή της πολιτείας αναμένεται να ψηφίσει νέο Νομοσχέδιο για απαγόρευση της εισαγωγής και κατοχής ζώων υπό εξαφάνιση από την Αφρική. Το Νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Γερουσία και προνοεί απαγόρευση κατοχής ελεφάντων, λιονταριών και ρινόκερων.



Στο βίντεο διακρίνεται ο νεαρός ελέφαντας να ξεπροβάλλει μέσα από τα δέντρα και να δέχεται την πρώτη σφαίρα, η οποία τον ακινητοποιεί. Ακολουθούν και άλλες σφαίρες, καμία εκ των οποίων δεν σκοτώνει το μεγαλόσωμο ζώο, παρά μόνο το οδηγούν σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Καθόλου τυχαία, αφού ο κυνηγός πλήρωσε $30.000, όχι μόνο για να σκοτώσει το ζώο, αλλά για να βιώσει τον ενθουσιασμό της όλης διαδικασίας. Έπειτα έδωσε άλλα $10.000 προκειμένου να ταριχεύσει την κεφαλή του ελέφαντα.



Σε ένα άλλο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοζωική οργάνωση, παρουσιάζεται μία ομάδα ανδρών να σκοτώνει ένα λιοντάρι, το οποίο μεγάλωσε σε αιχμαλωσία, έχοντας αποκτήσει εξοικείωση με τους ανθρώπους, προκειμένου να είναι ευκολότερος στόχος για τους κυνηγούς.

aaa.jpg

Ο Raby μαζί με ένα από τα προηγούμενα «τρόπαιά» του.


Πάντως, μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ο Raby σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Los Angeles Times ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν καταλαβαίνω πώς αυτό απασχολεί κάποιον άλλο εκτός από εμένα. Ό,τι έκανα είναι νόμιμο. Δεν παραβίασα κανένα νόμο. Πρόκειται να περάσουν ένα νομοσχέδιο, μόνο και μόνο επειδή σε μια ομάδα… κλαψιάρηδων δεν αρέσει το κυνήγι». Ο ίδιος τόνισε, τέλος, ότι σε περίπτωση που το Νομοσχέδιο εγκριθεί, θα εγκαταλείψει την Καλιφόρνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ