Ο Τραμπ έδωσε το «οk» στη Microsoft για την αγορά του Tik Tok

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε την προφορική του έγκριση στην εξαγορά των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok από τη Microsoft.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες, τη ByteDance, μητρική της Tik Tok, και τη Microsoft, τότε η δημοφιλής εφαρμογή θα σταματήσει τη δραστηριότητά της επί αμερικανικού εδάφους.

Εδώ και καιρό ο Λευκός Οίκος αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εκφράσει ανοικτά τους φόβους τους για την δημοφιλή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια νέοι στις ΗΠΑ.

Η δήλωση του Τραμπ ξεκαθαρίζει το μέχρι πρότινος «θολό τοπίο» σχετικά με την πώληση της εφαρμογής που είχε δημιουργηθεί στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Μνούτσιν τάσσονται υπέρ της πώλησης της Tik Tok στη Microsoft. Από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων, Πίτερ Ναβάρο θεωρεί ότι η πώληση της Tik Tok δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο αξιωματούχος της Microsoft Νάτγια Ναντέλα δήλωσε ότι ο σκοπός της εταιρείας είναι να «καθησυχάσει τον Λευκό Οίκο» και να εξασφαλίσει ότι "τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών θα είναι στο εξής απόλυτα προστατευμένα".




Το σχέδιο εξαγοράς θα αφορά τις επιχειρήσεις της Tik Tok σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella αναφέρει:

«Η Microsoft εκτιμά πλήρως τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών του προέδρου. Δεσμεύεται να αποκτήσει το TikTok με πλήρη αξιολόγηση της ασφάλειας και να παρέχει τα κατάλληλα οικονομικά οφέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ».


Το πρόβλημα του Ντόναλτ Τραμπ, με το Τικ Τοκ, βρίσκεται στο ότι τίθενται θέματα εθνικής ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων των πολιτών των ΗΠΑ από τις Κινέζικες αρχές.

Η ίδια η Bytedance (κινέζικη εταιρία που παρέχει το Tik Tok), ισχυρίζεται πως τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών είναι ήδη αποθηκευμένα σε servers με έδρα τις ΗΠΑ. Ακόμη, σύμφωνα με την εταιρεία, τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται στη Σιγκαπούρη και έτσι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση από την περιέργεια των Κινέζικων αρχών.


BANNED.jpg


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Microsoft, πρόκειται για ένα «τεταμένο διεθνές πολιτικό περιβάλλον. Ωστόσο, εμμένουμε στο όραμα της παγκοσμιοποίησης και συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για να δημιουργήσουμε αξία για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ