Η πρωθυπουργός της νησιώτικης χώρας, Μία Μότλεϊ, μέσω αυτού του προγράμματος προσπαθεί να προσελκύσει επισκέπτες από άλλες χώρες ώστε να εργαστούν μέσω τηλεργασίας για έναν ολόκληρο χρόνο στα εξωτικά νησιά της Καραϊβικής.
Η Μότλεϊ πρότεινε τη συγκεκριμένη λύση σε μία περίοδο που ο ταξιδιωτικός κλάδος πλήττεται βάναυσα από τον κορωνοϊό, έχοντας κατά νου πως το 40% του ΑΠΕ της χώρας της προέρχεται από τον τουρισμό και το 30% του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε αυτόν τον τομέα.
Η ίδια η προθυπουργός αναφέρει:
«Δεν χρειάζεται να δουλεύετε στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή στη Λατινική Αμερική, αν μπορείτε να εργαστείτε από εδώ για μερικούς μήνες».
Τα Barbados, έχοντας εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα, ελπίζουν να προσελκύσουν «ψηφιακούς νομάδες». Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η χώρα έχει καταγράψει μόλις 132 κρούσματα από τους 278.000 κατοίκους, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει εφτά άτομα.
Αξιοσημείωτο,το γεγονός ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ασφάλειας εξακολουθούν να ισχύουν.
Η πρωθυπουργός επενδύει στην προσφορά της εύκολης βίζας ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας, που μέχρι και πέρυσι δεχόταν περίπου 2,4 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονταν ετησίως τα Barbados.
Η πρωθυπουργός προσπαθώντας να προσελκύσει επισκέπτες προσθέτει:
«Ο Covid-19 έχει επηρεάσει σοβαρά τη ψυχική κατάσταση των ανθρώπων. Εδώ ο ήλιος λάμπει. Το θαλασσινό νερό έχει δύναμη. Αμφότερα είναι θεραπευτικά με τρόπους που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Οπότε αναρωτηθήκαμε γιατί να μην το μοιραστούμε; Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προώθηση νέων κόνσεπτ, όπως η 12 μηνη βίζα, στο άνοιγμα των συνόρων μας για ταξιδιώτες και στην δημιουργία φιλόξενων συνθηκών για όλους μας».
Όποιος, πάντως, ενδιαφέρεται σοβαρά για αυτή την πρόταση, θα πρέπει να έχει μαζί του ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.