Τελικά τι καιρό θα κάνει αύριο, Παρασκευή;

Πόσο αλλάζει ο καιρός.

Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή, σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού ενώ αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο, φαίνεται πως παραμένει μερική αστάθεια στην περιοχή μας, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στις νότιες/νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Παράλληλα, αναμένεται περαιτέρω πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την ίδια ώρα, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας που θα έχει κατηφορίσει από την δυτική Ευρώπη με επέκταση μέχρι την κεντρική Μεσόγειο θα αποκοπεί πρόσκαιρα στην κεντρική Ευρώπη και θα ευνοήσει υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες να ανηφορίσουν από την βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ισχυρού θερμοκρασιακού διπόλου, μεταξύ της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες, με την περιοχή μας να βρίσκεται στο θερμό τμήμα του διπόλου όπου και αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Κυριακή και αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η οποία με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Αυτή η εξέλιξη παράλληλα θα φέρει μια πρώτη γεύση προχωρημένου φθινοπώρου αρχικά στο δυτικό μισό της Ευρώπης, όπου θα παρατηρηθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, εκτεταμένες βροχές και οι πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτών των περιοχών.


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com:

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σύντομα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 32 έως 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, με μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής μικρής έκτασης και διάρκειας κυρίως στα δυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στις νότιες/νοτιοδυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ