Οκτώ πρωταγωνιστές μεγάλων blockbuster που μισούσαν ο ένας τον άλλον

Ήξερες πως ο Ryan Gosling και η Rachel McAdams, στο «The Notebook», δεν άντεχαν ούτε τη μυρωδιά ο ένας του άλλου;

Article featured image
Article featured image

Τι κι αν είναι ηθοποιοί και δουλειά τους είναι να υποκρίνονται ρόλους άλλων χαρακτήρων, όταν αφορά τις προσωπικές τους σχέσεις και ειδικά αυτές με τους συμπρωταγωνιστές τους, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και απλά.

Δεν λένε τυχαία, άλλωστε, πως πολλές φορές οι ιστορίες των παρασκηνίων είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τα σενάρια των ταινιών.

Ο Δημήτρης Καβατζικλής, βρήκε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις πρωταγωνιστών μεγάλων ταινιών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν ήθελαν να δουν τον συμπρωταγωνιστή τους, ούτε ζωγραφιστό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στα mikropragmata.lifo.gr


Jennifer Grey και Patrick Swayze, Dirty Dancing

Jennifer-Grey-and-Patrick-Swayze.jpg

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το Dirty Dancing είναι η πιο «καυτή» κατάλληλη ταινία που έγινε ποτέ. Η ταινία πέρασε από αρκετούς ελέγχους μέχρι να πάρει τη βαθμολογία «κατάλληλη» λόγω των «προκλητικών» σκηνών της. Αυτό όμως που κάνει πραγματικά την ταινία να ξεχωρίζει είναι η εμφανής χημεία μεταξύ της Jennifer Grey και του αείμνηστου Patrick Swayze.


Σύμφωνα με τις φήμες φαίνεται ότι η Grey και ο Swayze δεν τα πήγαιναν καλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Είχαμε μερικές στιγμές τριβής», έγραψε ο Swayze στα απομνημονεύματα του. «Ήταν ιδιαίτερα συναισθηματική και μερικές φορές ξεσπούσε σε δάκρυα αν κάποιος την επέκρινε». Ωστόσο, παρά τα προβλήματα που μπορεί να είχαν μεταξύ τους, η ένταση φαίνεται να βγήκε στο τελικό αποτέλεσμα.




Ryan Gosling και Rachel McAdams, The Notebook

28192-1559277457794.jpg

Τα γυρίσματα του Notebook δεν ήταν τόσο ρομαντικά όσο το τελικό προϊόν. Παρόλο που οι δύο πρωταγωνιστές διατηρούσαν δεσμό στην πραγματική ζωή, ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes είπε στο VH1 το 2014 ότι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι τσακωμοί τους σχεδόν εκτροχίασαν ολόκληρη την ταινία.

«Ίσως δεν πρέπει να το πω αυτό, αλλά πραγματικά δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά στο σετ. Κάποια στιγμή με φώναξε ο Gosling και μου ζήτησε να πάρουμε τη Rachel και να φέρουμε μια άλλη ηθοποιό να διαβάσει τα λόγια. Είπε ότι δεν μπορεί να γυρίσει τη σκηνή μαζί της κι ότι δεν του έβγαινε με τίποτα», είπε ο Cassavetes και πρόσθεσε ότι ένας καυγάς μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα γυρίσματα για αρκετό καιρό.



Tommy Lee Jones και Jim Carrey, Batman Forever

Jim-Carrey-Tommy-Lee-Jones-Riddler-Two-Face-Batman-Forever-DC-1995-1024x569.jpg

Το στυλ του Tommy Lee Jones τη δεκαετία του ’90 ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τη συνολική παρουσία του Jim Carrey εκείνη την εποχή. Οι παρουσίες τους στην οθόνη δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Το 1995, και οι δύο ηθοποιοί υποδύθηκαν τους κακούς στο αριστούργημα του Joel Schumacher, Batman Forever. Ο Jones ως Two-Face και ο Carrey ως Riddler.

Αν και δεν υπήρχαν διαφωνίες στο σετ, ο Carrey διηγήθηκε πώς κάποια στιγμή συνάντησε τον Jones σε ένα εστιατόριο: «Πήγα και του είπα, ε, Tommy τι κάνεις; Φάνηκε σαν να του κόπηκε το αίμα», είπε ο Carrey σε συνέντευξη του στο Norm Macdonald Live το 2017. «Σηκώθηκε τρέμοντας- πρέπει να σκεφτόταν να με σκοτώσει ή κάτι τέτοιο- πήγε να με αγκαλιάσει και μου είπε: “Σε μισώ”. Πραγματικά δεν μου άρεσε αυτό. Είπα: “Ποιο είναι το πρόβλημα;” και τράβηξα μια καρέκλα, που πιθανώς δεν ήταν έξυπνη κίνηση, κι εκείνος είπε: “Δεν μπορώ να διαχειριστώ τα καραγκιοζιλίκια σου”»



Dwayne Johnson και Vin Diesel, The Fate of the Furious

download.jpg

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση του Dwayne Johnson στο Instagram μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας, που έλεγε: candy asses (δειλοί).

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο χαρακτηρισμός απευθυνόταν στον Vin Diesel. Ο Diesel προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι ήταν «μια διαμάχη μεταξύ δύο άλφα αρσενικών». Αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί οι δυο τους δεν μιλούσαν καθόλου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ