5 πράγματα που θα αλλάξουν στην καθημερινότητά τής Kate Middleton όταν ο William γίνει (επιτέλους) βασιλιάς

Δεν ξέρουμε γιατί ούτε και πώς προέκυψε το ζήτημα, ωστόσο έγινε το viral των ημερών.

Article featured image
Article featured image

Εδώ και καιρό τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φιλοξενούν διάφορα μισο-θεσμικά κείμενα για το τι θα αλλάζει στο Παλάτι, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη ζωή της Κέιτ Μίντλετον ειδικώς, αν η Βασίλισσα Ελισάβετ, λόγω ηλικίας αποφασίσει να αποσυρθεί από τα δικαιώματά της στον θρόνο ή ακόμη χειρότερα, αν πεθάνει. Και μπορεί ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος να είναι το Νο 2 στη διαδοχή, όμως, πολλοί πιστεύουν ότι ο θεσμός χρειάζεται μία ολική επανεκκίνηση και ίσως στον θρόνο να βρεθεί για πολύ λίγο.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα ηνία αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, περιγράφονται μία σειρά από θεσμικές αλλαγές που θα διεισδύσουν στη ζωή του, αλλά και σ' εκείνην της συζύγου του, καθώς μία commoner που έφτασε στον τίτλο της Δούκισσας, ξαφνικά αποκτά δικαιώματα στο Στέμμα, αν και όχι γαλαζοαίματη.

Να, λοιπόν, μερικές από αυτές τις αλλαγές, σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, αλλά και με ειδικούς που εδώ και χρόνια καλύπτουν το βασιλικό ρεπορτάζ.

#1 Κατ' αρχάς, για πρώτη φορά η Κέιτ Μίντλετον, θα έχει το δικαίωμα να ενσωματώσει το όνομά της δίπλα από τον νέο τίτλο της. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστή ως Κέιτ Μίντλετον ή ως Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ενώ ο όρος «Κάθριν, Δούκισσα του Κέιμπριτζ» δεν θεωρείται θεσμικά σωστός. Από τη στιγμή που ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς, η Κέιτ, ως μη γαλαζοαίματη, αποκτά τον τίτλο της συνεργαζόμενης Βασίλισσας Κάθριν και αυτό θεωρείται απολύτως σωστό.

#2 Θα αλλάξουν τα καθήκοντα της Μίντλετον και ο επαγγελματικός της τίτλος Μέχρι στιγμής, η Μίντλετον στο βιογραφικό της, επισήμως περιγράφεται ως «βοηθός και συνεργάτις της Βασίλισσας στα καθήκοντά της στην πατρίδα και το εξωτερικό». Από τη στιγμή που αναλαμβάνει νέο τίτλο, αυτός συνοδεύεται και από νέα, ελαφρώς αόριστα, καθήκοντα. Μπορεί, δηλαδή, να διοργανώνει και να προΐσταται διαφόρων events; Όχι ακριβώς, σχολιάζει η ειδική σε βασιλικά θέματα, Marlene Koening. Όπως εξηγεί η ίδια, «θα είναι πλέον η σύζυγος του Βασιλιά. Η συνεργαζόμενη βασίλισσα, ως μη γαλαζοαίματη. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προβλέπονται συγκεκριμένα καθήκοντα, παρά μόνο κατά παράδοση. Όμως, θα είναι η Πρώτη Κυρία του Ηνωμένου Βασιλείου», εξηγεί.

#3 Δεν θα χρειαστεί να υποκλιθεί ποτέ ξανά σε κανέναν... Παρά μόνο στον σύζυγό της. Κατά το βασιλικό πρωτόκολλο η συνεργαζόμενη Βασίλισσα δεν οφείλει πλέον να υποκλίνεται ή να κλίνει με σεβασμό το κεφάλι ούτε στην Βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε στον Κάρολο, ούτε σε κανέναν, παρά μόνο στον ιεραρχικά ανώτερο. Και αυτός θα είναι ο σύζυγός της, βασιλιάς πλέον, Ουίλιαμ.

#4 Θα μετακομίσει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ Από το 1837 το 775 δωματίων Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ αποτελεί το αρχηγείο όλων των βασιλέων και βασιλισσών της Αγγλίας και δεν αναμένεται να εξαιρεθούν του κανόνα, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ.

#5 Κάτι θα κρατήσει, κάτι θα αφήσει απ' όσα της έμαθε η Βασίλισσας Ελισάβετ Σύμφωνα με τους βασιλικούς συντάκτες του Ηνωμένου Βασιλείου, η Κέιτ πολύ πιθανό να υιοθετήσει το μότο της Βασίλισσας Ελισάβετ που «ποτέ δεν παραπονιέται και ποτέ δεν δίνει εξηγήσεις». Όμως, πολλοί προβλέπουν ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της αναμένεται να υιοθετήσουν μία λιγότερο επίσημη στάση απέναντι στον κόσμο και κάπως πιο άμεση στην επικοινωνία του μαζί του.


Οι καιροί άλλαξαν, σχολιάζει η Koening, πρίγκιπες και βασιλείς μπορούν να φιλοξενούνται σε ειδικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, να κάνουν podcasts και να έχουν ενεργή παρουσία στα social media, εναρμονιζόμενοι με τις απαιτήσεις της εποχής, στον βαθμό που δεν τους προσβάλλει.



Με στοιχεία από Insider.com/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ