«Στη λίμνη Σορός, στο Μενεού, το περασμένο Σάββατο διαπράχθηκε ένα θλιβερό έγκλημα κατά της άγριας ζωής»

Εικόνες που προκαλούν οργή και αναστάτωση

Article featured image
Article featured image

Για ένα ακόμη στυγερό έγκλημα κατά της Άγριας Ζωής και πανίδας του τόπου κάνει λόγο ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, αναφερόμενος σε περιστατικό που διαδραματίστηκε το περασμένο Σάββατο στη Λίμνη Σορός, στην περιοχή Μενεού.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που απέστειλαν, κάποιοι άγνωστοι, προέβησαν σε παράνομη θανάτωση δεκάδων Μελισσοφάγων στην περιοχή της Λίμνης Σορός (Μενεού) το περασμένο σαββατοκύριακο. «Στη συγκεκριμένη περιοχή το περασμένο Σάββατο διαπράχθηκε ένα θλιβερό έγκλημα κατά της άγριας ζωής. Δεκάδες μελισσοφάγοι, ανάμεσά τους και άλλα προστατευόμενα είδη, όπως Χελιδόνια, έπεφταν το ένα μετά το άλλο στο έδαφος από πυροβολισμούς.

5a743bb524d5056a1b8b4a23.jpg

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί δυστυχώς διαβόητο σημείο παράνομης θανάτωσης πουλιών», σημειώνει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος.

Τέτοια περιστατικά έχουν καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν, συνεχίζει στο Δελτίο Τύπου, και προφανώς συνεχίζονται. «Το γεγονός ότι κάποιοι συνεχίζουν να θανατώνουν προστατευόμενα πουλιά επί χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή και να μένουν ατιμώρητοι φανερώνει τα κενά που υπάρχουν στην αστυνόμευση και στην εφαρμογή του νόμου. Το συμβάν καταγγέλθηκε αμέσως στις αρμόδιες αρχές και τα πεθαμένα πουλιά παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας».

.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ