Η συνεργασία της Sony Pictures Animation με κυπριακή εταιρεία έρευνας νέων τεχνολογιών

Έξω πάμε καλά!

Article featured image
Article featured image

Τη συνεργασία της με το κυπριακό Κέντρο Έρευνας Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Νέων Τεχνολογιών RISE, ανακοίνωσε πρόσφατα η Sony Pictures Animation, το αμερικανικό στούντιο, δηλαδή, που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της βραβευμένης ταινίας «Spider-Man: Into the Spider-Verse».

Sony Pictures Animation και RISE Centre of Excellence, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν καινοτόμα και τεχνολογικά εξελιγμένα εργαλεία σε σχέση με τη δημιουργία τρισδιάστατων animated εικόνων, δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες που σχεδιάζουν animated να εφαρμόσουν ιδέες και σκέψης που μέχρι σήμερα ήταν ανέφικτες, λόγω έλλειψης των κατάλληλων τεχνολογιών.

«Καθώς αγωνιζόμαστε για υψηλής ποιότητας ιστορίες, ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να είναι πιο δημιουργικοί», ανέφερε ο Γιώτης Κατσάμπας, Διευθυντής Τεχνολογίας της Sony Pictures Animation. «Με τις νέες τεχνολογίες που θα συστήσουμε, ευελπιστούμε να δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία στους καλλιτέχνες που θα τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν τις δημιουργικές τους ιδέες με τρόπο που ποτέ πριν δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν ή δεν ήταν δυνατό να τον εφαρμόσουν».


Η συνεργασία είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης σχέσης του κ. Κατσάμπα με την Κύπρο, καθότι και ο ίδιος Κύπριος. Ο Γιώτης Κατσάμπας έχει αναγνωριστεί ουκ ολίγες φορές από τη χώρα του, με διάφορα βραβεία από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μοιράζοντας τις βέλτιστες πρακτικές σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας, θα βοηθήσουμε στην ενίσχυση της βιομηχανίας και των τεχνολογιών της», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσάνθου, διευθυντής έρευνας της RISE.

Παρότι αυτές οι δυνατότητες προορίζονται για εσωτερική χρήση, η εταιρεία δεν αποκλείει να δώσει επιλεγμένα κομμάτια του λογισμικού και σε άλλα στούντιο.


Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ