Αυτό που βλέπεις δεν είναι κάποιο καλλιτεχνικό installation

Είναι το νέο κατάστημα της Apple που επιπλέει στο νερό.

Article featured image
Article featured image

Χρήστες του Instagram ανέβασαν στους λογαριασμούς τους φωτογραφίες από το σφαιρικό μαγαζί της Apple που πρόκειται να ανοίξει σύντομα στην Σιγκαπούρη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners έχτισε το κατάστημα πάνω στο νερό δίπλα από το πασίγνωστο ξενοδοχείο Marina Bay Sands.

Οι εικόνες δείχνουν το σφαιρικό κατάστημα μέσα στον όρμο της Marina Bay, κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδίασε ο Μοσέ Σαφντί. Το κατάστημα περιβάλλεται από νερό κι έτσι μοιάζει σα να επιπλέει.


Το κατάστημα, που επίσημα ονομάζεται Apple Marina Bay Sands, θα ανοίξει σύντομα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας. «Οι πόρτες του νέου καταστήματος στον κόλπο της Σιγκαπούρης θα ανοίξουν σύντομα. Το Apple Marina Bay Sands θα βρίσκεται στην καρδιά της δημιουργικότητας, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να συνδεθούν αλλά και να δημιουργήσουν νέα πράγματα. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα οδηγήσει τον καθένα η φαντασία του» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Apple.

Όταν ανοίξει, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί μέσω μιας πεζογέφυρας που θα ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο. Ένα υποβρύχιο πέρασμα θα το συνδέει επίσης με το εμπορικό κέντρο στη βάση του συγκροτήματος Marina Bay Sands, το οποίο άνοιξε το 2011.

https___hypebeast.com_image_2020_08_apple-store-singapore-marina-bay-sands-opening-001.jpg

apple-store-marina-bay-sands.jpg

1197218548.jpg.jpg


Η κατασκευή αυτή αντικαθιστά ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Μοσέ Σαφντί ως μέρος του αρχικού συγκροτήματος Marina Bay Sands. Το γεωμετρικό, γυάλινο κτίριο στέγαζε στο παρελθόν το νυχτερινό κέντρο Avalon.

Ήταν ένα από τα δύο «κρυστάλλινα κιόσκια» που «σχεδιάστηκαν ως ένα ζευγάρι από διαφανή νησιά που επιπλέουν πάνω στο νερό».


Με πληροφορίες από το Dezeen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ