Οι «Ενεργοί Φοιτητές» είναι ένας επιπλέον εξαιρετικός λόγος για να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick

Μια σπουδαία καινοτομία μέσω της οποίας οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη… τη θεωρία, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς.

Οι «Ενεργοί Φοιτητές» είναι ένας επιπλέον εξαιρετικός λόγος για να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο Frederick

Μια σπουδαία καινοτομία μέσω της οποίας οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη… τη θεωρία, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς.

Article featured image
Article featured image

Η δημιουργία των ειδικών μονάδων (Units) από το Πανεπιστήμο Frederick, στο πλαίσιο της καινοτομίας «Ενεργοί Φοιτητές», προσφέρει τη δυνατότητα της ανάπτυξης δεξιοτήτων (soft skills) από τους φοιτητές, μέσω της μη-τυπικής εκπαίδευσης, ενώ επιπλέον προωθεί την εμπλοκή τους σε διάφορες δραστηριότητες, προγράμματα και μαθησιακές εμπειρίες.

Η πρωτοβουλία «Ενεργοί Φοιτητές» έχει βραβευθεί στα πρώτα Education Leaders Awards, στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία».




Ας δούμε παρακάτω τι προσφέρουν μερικά από τα εν λόγω Units του Πανεπιστημίου Frederick.



Frederick University Formula Racing Team

formulae.jpg

Η ομάδα «FUF Racing Team» του Πανεπιστημίου Frederick είναι στην ουσία η πρώτη κυπριακή ομάδα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, που κατασκεύασε αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, τύπου Formula. Το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο, έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2017. Ο διαγωνισμός Formula Student καλεί τα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν έναν οργανισμό στον οποίο να περιλαμβάνονται όλα τα τμήματα μιας ομάδας αγωνιστικής Φόρμουλας, από τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου μέχρι την εξεύρεση χορηγών και την προβολή της ομάδας. Το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο αξιολογείται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αποδοτικότητά του, για το κατά πόσον μπορεί να περάσει στην παραγωγή και για το αν υπάρχουν έξυπνες ή και πρωτοποριακές λύσεις στα διάφορα προβλήματα. Η ομάδα συνεχίζει να συμμετέχει στον ετήσιο διαγωνισμό μέχρι σήμερα, έχοντας δημιουργήσει συνολικά τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα.


FREDMUN- Frederick Model United Nations

fredmun.org

Fredmun.jpg

Το Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που διοργάνωσε σε πανεπιστημιακό επίπεδο «Μοντέλο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών». Το FREDMUN διοργανώθηκε με την υποστήριξη και αναγνώριση του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του Προέδρου του Κυπριακής Δημοκρατίας και στα πρότυπα των αντίστοιχων μοντέλων που διοργανώνονται από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το «Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών» αποτελεί τον πιο πετυχημένο θεσμό πρόσκλησης μαθητών και φοιτητών σε ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης των τρόπων εργασίας στα θεσμικά όργανα ενός κορυφαίου υπερεθνικού φορέα. Οι συμμετέχοντες ερευνούν μια χώρα, αναλαμβάνουν ρόλο διπλωμάτη, διερευνούν διεθνή θέματα, συνεξετάζουν, μελετούν, συμβουλεύονται και κατόπιν αναπτύσσουν ιδέες για λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα. Οι φοιτητές που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πραγματικά σύγχρονα προβλήματα, να βρουν λύσεις σε μείζονα ζητήματα και να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα μαθαίνουν στη θεωρία.



Εργαστήριο Κινητών Συσκευών Mobile Devices Laboratory - MDL

mdl.frederick.ac.cy

MDL.jpg

Λόγω των συνεργασιών/επιχορηγήσεων που έχει εξασφαλίσει το Εργαστήριο δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με projects, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυξάνοντας κατά πολύ τις ευκαιρίες εργοδότησής τους αφού αποφοιτήσουν από το Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, το Mobile Devices Laboratory (MDL) έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick και ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και εφαρμογών που σχετίζονται με το διαδίκτυο, τις έξυπνες (κινητές) συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα, τεχνολογίες διεπαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον και συσκευές φυσικής αλληλεπίδρασης.


Σχολείο της Φύσης

facebook.com/forestschoolcyprus

School of Nature 1.jpg

Το Σχολείο της Φύσης ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2018. Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση σε περιόδους διακοπών, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, που αγκαλιάζει την εκπαίδευση στο ύπαιθρο και τη μάθηση έξω από την τάξη, αφού λαμβάνει χώρα σε δασικά πάρκα και φυσικούς χώρους. Το Σχολείο της Φύσης υιοθετεί την Παιδαγωγική του Δάσους, η οποία βασίζεται στην πραγματοποίηση μιας παιδαγωγικής διαδικασίας εκτός των στενών ορίων μιας τάξης που επιδιώκει τη μάθηση στη, με τη, και από τη φύση. Eμψυχωτές των δραστηριοτήτων είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, υπό την επιστημονική επίβλεψη των καθηγητών τους.


Ακαδημία Ρομποτικής

Robotics Academy.jpg

Το Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοπορεί στον τομέα της ρομποτικής. Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι μια ερευνητική και εκπαιδευτική μονάδα η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013, με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick. Στελεχώνεται με φοιτητές και απόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των δύο Τμημάτων. Πρωταρχικός σκοπός της Ακαδημίας είναι η διεξαγωγή έρευνας και η ανάπτυξη του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπως επίσης και η προώθηση της ρομποτικής στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα και γενικότερα στην κυπριακή κοινωνία.



eHealth Lab- Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας

ehealth.frederick.ac.cy

e-health lab.JPG

Το eHealth Lab είναι ένα από τα εργαστήρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick. Οι κύριοι στόχοι του εργαστηρίου είναι η διεξαγωγή έρευνας και εκπαίδευσης στον χώρο των εφαρμογών πληροφορικής στην υγεία. Μέλη του εργαστηρίου είναι ακαδημαϊκοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές. Οι φοιτητές εμπλέκονται όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικό, αφού όλες οι εργασίες γίνονται σε συνεργασία με τη βιομηχανία με σκοπό την επίλυση πραγματικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στον χώρο.


Creative Lab

Creative Lab.jpg

Στο νεοσύστατο εργαστήριο Creative Lab, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας έχουν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, να αποκτήσουν εμπειρίες σε πραγματικές συνθήκες εργασίας διευρύνοντας έτσι τις γνώσεις και δεξιότητές τους. Στο πλαίσιο του Creative Lab, οι φοιτητές εμπλέκονται σε εφαρμοσμένα σχεδιαστικά projects σε ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια του 2019 έχουν ολοκληρωθεί έργα στους τομείς του graphic design, του exhibition design, του event design, του app design και του animation. Το Creative Lab συνεργάζεται επίσης με ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εταιρείες και οργανισμούς στους οποίους προσφέρει υπηρεσίες και συμβουλευτική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ