Ένα γλυκό βίντεο για το πώς περνά τις ώρες του ένας μικρός Γύπας στη φωλιά

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους γύπες σήμερα και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου μάς αποκαλύπτει πώς περνά τις ώρες του ένας μικρός Γύπας στη φωλιά!

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Silvio A. Rusmigo

Η μέρα είναι αφιερωμένη στα 23 είδη γυπών του κόσμου και στις προσπάθειες που καταβάλλονται διεθνώς για τη διατήρηση και την προστασία τους. Οι μεγαλόπρεποι «καθαριστές της φύσης» αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος, αφού απομακρύνουν μολυσματικούς παράγοντες από το έδαφος και το νερό και ρυθμίζουν την εκδήλωση και εξάπλωση ασθενειών.

Όμως, το 75% των γυπών του κόσμου απειλείται με εξαφάνιση, εξαιτίας της ύπουλης απειλής της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο.. Η αναχαίτιση της δραματικής μείωσης των πληθυσμών τους και η επαναφορά πολλών ειδών στα «παλιά τους μεγαλεία» είναι μια μακροχρόνια πρόκληση, η οποία απαιτεί συντονισμένη δράση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Στην Κύπρο, η ομάδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» εργάζεται πυρετωδώς για τη διάσωση του Γύπα Πυρόχρου – του μοναδικού είδους γύπα που απαντά στην Κύπρο και απειλείται άμεσα με εξαφάνιση.

Απολαύστε στο βίντεο ένα από τα λίγα γυπάκια που γεννήθηκαν φέτος και μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα διάσωσής του είδους από την εξαφάνιση στο www.lifewithvultures.eu

Πώς περνά τις ώρες του ένας μικρός Γύπας στη φωλιά

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους γύπες σήμερα και αποκαλύπτουμε πώς περνά τις ώρες του ένας μικρός Γύπας στη φωλιά! Η μέρα είναι αφιερωμένη στα 23 είδη γυπών του κόσμου και στις προσπάθειες που καταβάλλονται διεθνώς για τη διατήρηση και την προστασία τους. Οι μεγαλόπρεποι «καθαριστές της φύσης» αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος, αφού απομακρύνουν μολυσματικούς παράγοντες από το έδαφος και το νερό και ρυθμίζουν την εκδήλωση και εξάπλωση ασθενειών. Όμως, το 75% των γυπών του κόσμου απειλείται με εξαφάνιση, εξαιτίας της ύπουλης απειλής της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο.. Η αναχαίτιση της δραματικής μείωσης των πληθυσμών τους και η επαναφορά πολλών ειδών στα «παλιά τους μεγαλεία» είναι μια μακροχρόνια πρόκληση, η οποία απαιτεί συντονισμένη δράση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Στην Κύπρο, η ομάδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» εργάζεται πυρετωδώς για τη διάσωση του Γύπα Πυρόχρου – του μοναδικού είδους γύπα που απαντά στην Κύπρο και απειλείται άμεσα με εξαφάνιση. Απολαύστε στο βίντεο ένα από τα λίγα γυπάκια που γεννήθηκαν φέτος και μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα διάσωσής του είδους από την εξαφάνιση στο www.lifewithvultures.eu #LIFEwithVultures #InternationalVultureAwarenessDay Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας Terra Cypria Vulture Conservation Foundation LIFE

Posted by BirdLife Cyprus on Friday, 4 September 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ