Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση χωρίς αποστολή SMS;

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, μέσω του οποίου δίνονται απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, που έχουν ισχύ από τις 10 ως τις 31 Ιανουαρίου 2021, η μετακίνηση χωρίς αποστολή sms επιτρέπεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Article featured image
Article featured image

Για διακίνηση ατόμων με αναπηρία και ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού, μαζί με τον συνοδό τους.

Για βόλτα για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, νοουμένου ότι θα περιορίζεται στην περιοχή που γειτνιάζει με την οικία (σε ακτίνα 500 μ. από την κατοικία τους) και εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Για μεταφορά ανήλικων παιδιών από και προς τους βρεφικούς, βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδική εκπαίδευση.

Άτομα που θα συνεχίσουν να εργάζονται εκτός σπιτιού θα έχουν την ευκαιρία φεύγοντας από τη δουλειά τους (ή κάποια ώρα που εργάζονται) να επισκεφθούν την υπεραγορά, το φαρμακείο ή τον φούρνο χωρίς να πρέπει να στείλουν μήνυμα, όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας, κάτι άλλωστε που ίσχυε και στην πρώτη περίοδο του lockdown τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ