Ένα τραγούδι για τη Δευτέρα (11 Ιανουαρίου 2021)

Το «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» γράφτηκε το 1987, ως ένα pop τραγούδι του συρμού. Σήμερα, 34 χρόνια μετά, θα μπορούσε να γίνει και ύμνος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Article featured image
Article featured image

«Όταν έλεγα τα λόγια για τις ‘Σεϋχέλλες’ κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνονταν επιτυχία. Ο Γιώργος Πολυχρονίου, που είναι μέντορας στη δισκογραφία, μου έλεγε σταμάτα να περπατάς και να λες αυτή την αηδία και εγώ του απαντούσα ‘καλά καλά γέλα’» είχε πει σε μια παλαιότερη συνέντευξή της ο Πωλίνα, όταν ρωτήθηκε για το ίσως πιο γνωστό και επιτυχημένο τραγούδι που στιγμάτισε τα 80s, 90s και 00s ενώ μέχρι και σήμερα, όποτε ακούγεται στο ραδιόφωνο ή σε κάποιο club γίνεται χαμός.

Το κομμάτι που κυκλοφόρησε το 1987 σε μουσική Κώστα Χαριτοδιπλωμένου ήταν καταδικασμένο να επιτύχει καθώς οι συγκυρίες τις εποχής ήταν τέτοιες που δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Μια Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ που βίωνε μια οικονομική ευφορία άνευ προηγουμένου και μια εποχή του υλισμού, των δανείων και του εύκολου χρήματος που δημιούργησε τη μεσαία τάξη και φυσικά την αίσθηση πως όλοι μπορούν να κινούνται σαν εκατομμυριούχοι.

Για την επιτυχία που σημειώθηκε συνέβαλε και μια άλλη συγκυρία, ωστόσο. Όπως αναφέρει η Πωλίνα στην ίδια συνέντευξη, εκείνη την περίοδο είχε συμφωνήσει να κάνει μια καλλιτεχνική φωτογράφηση στο Playboy, η οποία αντί για την Ταϊλάνδη, όπως αρχικά είχε προτείνει στον Ντίνο Διαμαντόπουλο, έγινε στις Σεϋχέλλες. «Του είπα ότι έγραφα ένα τραγούδι για τις Σεϋχέλλες και μου αποκρίθηκε πως αφού βγάζαμε ένα τέτοιο κομμάτι, είχαμε βρει τον τόπο της φωτογράφησης! Τα χρήματα που θα έπαιρνα, τα διέθεσα ως έξοδα ταξιδιού. Πήραμε λοιπόν το team του Playboy και πήγαμε και κάναμε μια φωτογράφηση τελικά στις Σεϋχέλλες. Οπότε έγινε εξώφυλλο και ραδιοφωνικό σποτ μέσω τηλεόρασης να παίζει το ρεφρέν».


Αποτέλεσμα; Μέσα σε μία βδομάδα πουλήθηκαν 14.000 δίσκοι ενώ η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη για τον εξωτικό αυτό προορισμό, στον οποίο αναφέρονταν το άσμα, που μέσα σε ένα μήνα έγινε και απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα κάτι που μέχρι τότε το ταξίδι γίνονταν μέσω Κένυας.

polina.jpg


Και στις Σεϋχέλλες, όμως, η Πωλίνα και το τραγούδι της έγιναν σημείο αναφοράς. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε πως είχαν επικοινωνήσει μαζί του μέσω της Πρεσβείας του νησιού στην Ελλάδα λέγοντάς του πως είχε γίνει επίτιμος πολίτης του νησιού και είχε το ελεύθερο να ταξιδέψει εκεί όποτε το ήθελε ως καλεσμένος του κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ