Νέο δίευρο από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Με ποια αφορμή κυκλοφορεί.

Article featured image
Article featured image

Μια νέα συλλογή κερμάτων από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, με αφορμή τα 30χρονα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

«Η δική μας υπόσχεση είναι η προφορά του Ινστιτούτου να συνεχίσει για πολλές ακόμη δεκαετίες», αναφέρει σχετικά ο Λεωνίδας Φυλακτού, Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.


διευρω2.jpg


Πιο κάτω όλες οι πληροφορίες των νέων συλλεκτικών κερμάτων, όπως αναφέρονται στη σελίδα της Κεντρικής Τράπεζας:

Σύνθεση μετάλλου: Εξωτερικό: κράμα χαλκού-νικελίου, εσωτερικό: τρία στρώματα: κράμα ορειχάλκου-νικελίου, νικέλιο, κράμα ορειχάλκου-νικελίου

Βάρος: 8,50 γραμμάρια

Διάμετρος: 25,75 χιλιοστά

Ποσότητα Έκδοσης: 412.000

Εμπρόσθια Όψη: Χάρτης της Ευρώπης.

Οπίσθια Όψη: Σύνθεση που παρουσιάζει ένα κύτταρο νευρώνα με τις συνάψεις του. Περιμετρικά αναγράφεται η φράση «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1990-2020» και οι λέξεις «ΚΥΠΡΟΣ» «KIBRIS». Τα δώδεκα αστέρια απεικονίζονται, επίσης, στον περίγυρο της σύνθεσης.

Καλλιτέχνης: Γιώργος Σταματόπουλος

Σημείωση: Από τη συνολική ποσότητα των 412.000 αναμνηστικών κερμάτων κόπηκαν 3.000 σε υποδειγματική (proof) κατάσταση τα οποία τοποθετήθηκαν σε θήκες καθώς και 9.000 σε λαμπρή ακυκλοφόρητη κατάσταση, εκ των οποίων 3.000 τοποθετήθηκαν σε κάψουλες και 6.000 τοποθετήθηκαν σε καρτολίνες, για το συλλεκτικό κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ