Η νέα μόδα θέλει οι vegan άντρες να προχωρούν σε βαζεκτομή για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον

Κοινώς, να κάνουν στείρωση.

Article featured image
Article featured image

Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία, όπως αναφέρει ο δρ Νικ Ντέμεντιουκ -που πραγματοποιεί πάνω από το 10% των συνολικών βαζεκτομών στην Αυστραλία-, καθώς φαίνεται πως υπάρχει μία αύξηση στους άντρες 18-28 ετών και ειδικά στους vegan, που επιλέγουν να στειρωθούν για να «μειωθεί ο πληθυσμός και η κατανάλωση».

«Έχουμε περάσει από το να κάνουμε δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά στο ένα ή στο κανένα παιδί και να κάνουμε στείρωση, εξαιτίας των περιβαλλοντικών συνεπειών που πιστεύουν ότι το ανθρώπινο είδος προκαλεί στην φύση» εξηγεί ο Δρ Ντέμεντιουκ, μιλώντας στο ABC Radio.

«Κάποιους ανθρώπους τους απασχολεί πολύ ο υπερπληθυσμός. Κι έτσι περιορίζουν την οικογένειά τους χωρίς να υπάρχει ο νόμος του ενός παιδιού, κάνοντας στείρωση εθελοντικά» λέει ο γιατρός. «Στην Ευρώπη, στη Γαλλία, στην Ισπανία η βαζεκτομή ήταν παράνομη. Για την ακρίβεια, στη Γαλλία ήταν παράνομο μέχρι περίπου το 2001, γιατί πίστευαν ότι πρόκειται για ακρωτηριασμό των αντρικών γεννητικών οργάνων», εξηγεί ο γιατρός.

«Όμως, καθώς ο καιρός περνάει, η αντιμετώπιση της τεχνικής αλλάζει σιγά-σιγά και σ’ αυτές τις χώρες» αναφέρει ο Δρ Ντέμεντιουκ.

«Σε χώρες όπως αυτές στη Λατινική Αμερική, οι βαζεκτομές αυξάνονται σχεδόν με εκθετικό ρυθμό, ενώ στην Αυστραλία έχουμε μεν αύξηση αλλά σταδιακή […] πολύ πιο αργή απ’ ό,τι στη Λατινική Αμερική» σημειώνει ο γιατρός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Sky News Australia, το ποσοστό των Αυστραλών άνω των 40 ετών που επιλέγει να προχωρήσει σε βαζεκτομή φτάνει στο 25%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ