Οι ανελκυστήρες στην εποχή του κορωνοϊού είναι ό,τι πιο high tech κυκλοφορεί σήμερα

Βίντεο.

Article featured image
Article featured image

Η πανδημία του κορωνοϊού επέβαλε τις εξ αποστάσεως αλληλεπιδράσεις στην εργασία, την επικοινωνία και τις αγορές, οδηγώντας παράλληλα σε κατακόρυφη αύξηση των ηλεκτρονικών και ανέπαφων συναλλαγών.

Και αν για τις διά ζώσης ανέπαφες αγορές απαιτείται η κάρτα (ή το κινητό) των καταναλωτών, το στούντιο σχεδιασμού STUCK Design οραματίζεται πόρτες και ανελκυστήρες που θα λειτουργούν «χωρίς το πάτημα ενός κουμπιού» ή, πιο σωστά, με κουμπιά που θα πατιούνται εξ αποστάσεως ακολουθώντας τις κοντινές κινήσεις των δακτύλων μας.

Το νέο πρότζεκτ του STUCK Design, Kinetic Touchless, εισάγει μία νέα φιλοσοφία για τα κουμπιά των ασανσέρ στην εποχή του κορωνοϊού. Ειδικοί αισθητήρες ανιχνεύουν τις κινήσεις και τα κουμπιά υποχωρούν πριν καν τα αγγίξει το δάκτυλο που κατευθύνεται προς αυτά.

Τα κουμπιά φωτίζονται και βυθίζονται, η εντολή δίνεται, ο ανελκυστήρας ξεκινά, και το πάνελ επιστρέφει στην αρχική του θέση. «Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα Kinetic Touchless εκμεταλλεύεται τα οφέλη των ανέπαφων εντολών, διατηρώντας ωστόσο τα απτά σημάδια της αλληλεπίδρασης», εξηγούν οι υπεύθυνοι του STUCK Design. «Ξεπερνώντας την αναμενόμενη ανάδραση φωτός και ήχου, το Kinetic Touchless προσφέρει έναν ευχάριστο οικείο τρόπο για ανέπαφη αλληλεπίδραση με την τεχνολογία».


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ