O Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης έκανε μια ανάρτηση που πρέπει να μας προβληματίσει

«Είμαι ανάπηρος και όχι άτομο με ειδικές ανάγκες».

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Facebook/Dimitris Karypidis

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής, Δημήτρης Καρυπίδης, είναι ανάπηρος. Πάσχει από μια πάθηση που λέγεται ατελής οστεογένεση τύπου ΙΙΙ και η οποία τον καθήλωσε σε αμαξίδιο. Εντούτοις, τίποτα από όλα αυτά δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει τα όνειρά του και να επιτύχει.

καρρρ.jpg



Πρόσφατα, έκανε μια ανάρτηση που πρέπει να μας προβληματίσει. Βασικά έκανε την καλύτερη ανάρτηση στο Thank you, Next. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Thank you, Next ή εν συντομία ΤΥΝ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά group στο Facebook, ουσιαστικά -όπως αναγράφεται και στην περιγραφή του στο FB- «ένα ημερολόγιο για όλα τα δράματα που ζούμε στα γκομενικά μας». Μπαίνεις δηλαδή και μοιράζεσαι όλα τα ερωτικά σου δράματα, χυλόπιτες, παράδοξα κ.λπ.

Εκεί λοιπόν, ο Δημήτρης Καρυπίδης έκανε μια ανάρτηση που πέραν του χιούμορ που τη χαρακτηρίζει, στέλνει ταυτόχρονα και ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Με πλησιάζει νεαρό κοράσιο σε μπαρ και μου ρίχνει την εξής ατάκα: “Έχω κάνει πολλά στη ζωή μου, αλλά δεν έχω πάει με άτομο με ειδικές ανάγκες και δεν έχω κάνει καροτσάτο”.

TYN γιατί είμαι ΑΝΑΠΗΡΟΣ και όχι άτομο με ειδικές ανάγκες όπως επίσης λέγεται αμαξίδιο και όχι καρότσι, μανίτσα μου..! Αν ήθελες αμαξάτο με ανάπηρο, το συζητούσαμε..!

Υ.Γ. Να είστε ακομπλεξάριστοι.

Υ.Γ. Να αγαπάτε τον εαυτό σας και το σώμα σας.

Υ.Γ. Ίσως το παρακάτω βίντεο σας κάνει να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι. (Ομιλία μου στο TEDxDUTH)».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ