Τι συμβαίνει με τους εργαζομένους στην Google;

Εκεί που κάποτε ήθελαν όλοι να εργαστούν και ζήλευαν όσους εργάζονταν εκεί, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Article featured image
Article featured image

Συνδικάτο ίδρυσαν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναγγέλλουν σε άρθρο γνώμης στους New York Times οι εκλεγέντες στην ηγεσία της ένωσης.

«Η Alphabet Workers Union έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων, της διακριτικής μεταχείρισης», γράφουν στο στους New York Times.

«Εμείς χτίσαμε τη Google. Αυτή (σήμερα) δεν είναι η εταιρεία στην οποία θέλουμε να εργαστούμε. Το σύνθημα της εταιρείας μας ήταν «Μην είσαι κακός». Ένα οργανωμένο εργατικό συνδικάτο θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε σε αυτό» αναφέρουν σε κείμενό τους οι εργαζόμενοι και τονίζουν ότι η ένωση αποτελεί κυρίως μια προσπάθεια να δοθεί δομή και μακροζωία στον ακτιβισμό στην Google, παρά να διαπραγματευτεί για μια σύμβαση εργασίας.

«Επί σειρά ετών χτίζουμε (τις βάσεις) οργανώνοντας τις προσπάθειές μας στην Google για να δημιουργήσουμε μια επίσημη δομή για τους εργαζόμενους» έγραψαν οι ηγέτες των συνδικάτων, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής 226 εργαζόμενοι είχαν υπογράψει τις επίσημες κάρτες του συνδικάτου με την αρμόδια ένωση εργαζομένων στον τομέα των επικοινωνιών στις ΗΠΑ.

Η Google δεν ανταποκρίθηκε προς το παρόν σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ