H Amazon προχωρά στη αγορά 11 αεροσκαφών

Για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες παραγγελίες που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19.

Article featured image
Article featured image

Γιατί να ενοικιάζεις, όταν μπορείς να αγοράσεις; Αυτό μάλλον σκέφτηκε η Amazon, η οποία προχωρά στη συγκρότηση του δικού της στόλου με αεροσκάφη, αφού η πανδημία του κορωνοϊού εκτόξευσε τις διαδικτυακές παραγγελίες προϊόντων, αλλά μείωσε δραστικά τις μετακινήσεις προσώπων.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ότι θα αγοράσει 11 Boeing 767-300 από τις εταιρείες Delta και WestJet, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε αεροπλάνα μεταφοράς φορτίων. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο όμιλος αγοράζει αεροσκάφη, για να συγκροτήσει τον δικό του στόλο, αντί να συνάπτει συμβάσεις με τοπικές εταιρείες.



«Το να έχουμε ταυτόχρονα ενοικιαζόμενα και δικά μας αεροσκάφη στον ολοένα και μεγαλύτερο στόλο μας, θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τη δουλειά μας και επομένως να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας», εξήγησε η Σάρα Ρόουντς, η αντιπρόεδρος της Amazon Global Air.

Τα τέσσερα αεροπλάνα από τη Westjet θα ενταχθούν στον στόλο της Amazon από φέτος, ενώ τα υπόλοιπα επτά, που θα αγοραστούν από τη Delta, θα είναι έτοιμα το 2022.


Κεντρική Φωτογραφία: Jordan Sanchez/Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ