Στο νοσοκομείο ο Dr Dre

Τι συμβαίνει με τον θρύλο της ραπ.

Article featured image
Article featured image

Ο θρυλικός ράπερ και μουσικός παραγωγός Dr Dre, ένας από τα πιο επιτυχημένους και επιδραστικούς αστέρες της χιπ χοπ, νοσηλεύεται μετά από διάγνωση για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες τη Δευτέρα. Σε μια ανάρτηση στο Instagram, την οποία φέρεται να έκανε ο ίδιος, είπε: «Τα πάω καλά και έχω εξαιρετική φροντίδα από την ιατρική μου ομάδα», ενώ δήλωση πως είναι «ασφαλής και άνετα δίπλα στους γιατρούς του», έκανε και ο δικηγόρος του στο Billboard.

Στη δημοσίευσή του, ο Dr Dre έγραψε επίσης: «Θα βγω από το νοσοκομείο και θα επιστρέψω σπίτι μου σύντομα» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ιατρικούς επαγγελματίες του Cedars που τον φροντίζουν.

Φίλοι του και άλλοι αστέρες της μουσικής έχουν στείλει τις ευχές τους για ανάρρωση μετά τα νέα για την υγεία του. Ο Ice Cube, πρώην μέλος του γκρουπ NWA στο οποίο συμμετείχε και ο Dr Dre , έγραψε στο Twitter «Στείλτε ευχές και αγάπη στον φίλο μου».Ο Snoop Dogg, ο οποίος θεωρείται «ανακάλυψη» του Dr Dre, έγραψε στο Instagram πως εύχεται ο Dr. Dre να γίνει σύντομα καλά. Η Missy Elliott έγραψε: «Προσευχόμαστε για τον Dre και την οικογένειά του, για θεραπεία & δύναμη στο μυαλό και το σώμα του».

Με το NWA και στη συνέχεια ως σόλο καλλιτέχνης, ο Dr Dre διαμόρφωσε τη ραπ της δυτικής ακτής και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα άλλων αστεριών όπως οι Eminem, 50 Cent και Kendrick Lamar.

Ένα ανεύρυσμα προκαλείται από μια διόγκωση σε ένα εξασθενημένο αιμοφόρο αγγείο όπου η αρτηριακή πίεση προκαλεί με τη σειρά της διόγκωση σε μια μικρή περιοχή. Τα περισσότερα ανευρύσματα του εγκεφάλου προκαλούν αισθητά συμπτώματα μόνο εάν παρουσιάσουν διαρροή ή ρήξη, προκαλώντας αιμορραγία στον εγκέφαλο (αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο) κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια πολύ σοβαρή κατάσταση και μπορεί να είναι θανατηφόρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ