Ποιος είναι ο «άνθρωπος αρκούδα» ή «Βίκινγκ» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Η πιο viral παρουσία της χθεσινής εισβολής και το περίεργο ιστορικό του.

Article featured image
Article featured image

Αν κάτι ξεχώρισε, από όσα τραγικά έγινε χθες στο αμερικανικό Καπιτώλιο, ήταν αναμφίβολα ο εισβολές-βίκινγκ που με την ημίγυμνη του παρουσία και γούνα για περικεφαλαία ζητούσα την ακύρωση των εκλογών και την παραμονή του Trump στην εξουσία.

Ο περίεργος και γραφικός αυτός τύπος, που για πολλούς αποτελεί την ξεκάθαρη εικόνα των οπαδών του Trump, δεν είναι μία τυχαία παρουσία ούτε κάποιος μετεωρίτης αφού εμπλέκετε σε ακόμη δύο θεωρίες συνωμοσίας και σε μερικά άλλα περίεργα.

Ο Jake Angeli από την Αριζόνα είναι ένθερμος οπαδός του Τραμπ και της συνωμοσίας Qanon, λίγο ηθοποιός που ασχολήθηκε με τις μεταγλωττίσεις και μόνιμος θαμώνας διαδηλώσεων.

Ο «άνθρωπος- αρκούδα» που λεηλάτησε το Καπιτώλιο έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας τον Τραμπ -και όχι μόνο- ντυμένος πάντοτε με γουνάκια. Γνωστός και στις αρχές για τις εξτρεμιστικές απόψεις του, ο Angeli είναι οπαδός της θεωρίας Qanon, σύμφωνα με την οποία μια κλίκα «σατανιστών παιδεραστών» κρύβεται πίσω από όλες τις σημαντικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ παράλληλα -βρίσκουν χρόνο- να διαχειρίζονται και ένα κύκλωμα τράφικινγκ που κακοποιεί παιδιά.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, τα μέλη αυτής της πολυσχιδούς ομάδας είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τομ Χανκς, η Οπρα Γουίνφρι, Πάπας Φραγκίσκος, ο Δαλάι Λάμα και ο Τζορτζ Σόρος (εντάξει αυτό το τελευταίο όνομα το είδαμε να έρχεται).


Όσο για το που δένει στην θεωρία ο Ντόναλντ Τραμπ; Είναι ο ότι ο Τζέιμς Μποντ για το Spectre, o Λουκ Σκαϊγουόκερ για την Σκοτεινή Πλευρά, είναι τέλος πάντων, ο καλός τύπος που θα σώσει τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ στρατολογήθηκε από ανώτατους στρατιωτικούς το 2016 για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, με απώτερο σκοπό να διαλύσει αυτή την κλίκα και να αποκαλύψει την αλήθεια. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν τα έχει πάει και πολύ καλά...


Με πληροφορίες από reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ