Ο Μαρκ μπλόκαρε (επ’ αόριστον) τον Ντόναλντ

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε ότι μπλοκάρονται επ' αόριστον οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram.

Article featured image
Article featured image

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...

Δημοσιεύτηκε από Mark Zuckerberg στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021


Με ανάρτησή του, εξήγησε ότι είναι «πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι», αν επιτραπεί στον Τραμπ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του. Για αυτό οι συγκεκριμένοι θα μπλοκαριστούν επ’ αόριστον και τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας.

Νωρίτερα, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο και τις αναρτήσεις που έκανε ο Τραμπ, το Facebook αποφάσισε αρχικά να μπλοκάρει τον λογαριασμό του για 24 ώρες και το Twitter για 12 ώρες, λόγω της παραβίασης της πολιτικής τους. Αλλά πλέον το Facebook αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα. «Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ετών ξεκάθαρα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», τονίζει στην ανάρτησή του ο Ζούκερμπεργκ, ενώ εξηγεί ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του απερχόμενου προέδρου έγιναν προκειμένου κρίθηκε ότι θα προκαλούσαν περαιτέρω βία.

«Πιστεύουμε ότι, επιτρέποντας στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας αυτή την περίοδο, οι κίνδυνοι είναι απλά πολύ μεγάλοι. Για αυτό, επεκτείνουμε το μπλοκάρισμα που επιβάλαμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ’ αόριστον και τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ