Η βασίλισσα Ελισάβετ απέρριψε (ψύχραιμα) την τιμή που θέλησε να της κάνει βρετανικό περιοδικό

Ε, όχι και «Ηλικιωμένη της Χρονιάς»!

Article featured image
Article featured image


Η βασίλισσα Ελισάβετ απέρριψε την τιμή που θέλησε να της κάνει το βρετανικό περιοδικό «Oldie», ανακηρύσσοντάς την «Ηλικιωμένη της Χρονιάς», λέγοντας ότι «είσαι μόνο όσο μεγάλη αισθάνεσαι».

Το περιοδικό «Oldie» απευθύνεται στους πιο ηλικιωμένους Βρετανούς, με θέματα που αφορούν κυρίως τη βρετανική παράδοση και τις κλασικές συνήθειες παλαιότερων εποχών, ως ένα «ελαφράς διάθεσης αντιστάθμισμα σε έναν Τύπο εμμονικό με τη νεολαία και τις διασημότητες».

Η 95χρονη μονάρχης αρνήθηκε «ευγενικά αλλά κατηγορηματικά», με το περιοδικό να δημοσιεύει στο νεότερο τεύχος του την απάντηση εκ μέρους της από τον βοηθό ιδιαίτερο γραμματέα της Τομ Λανγκ-Μπέικερ: «Η Μεγαλειότης της πιστεύει ότι είσαι όσο μεγάλη αισθάνεσαι και ως εκ τούτου η βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα κριτήρια για να μπορέσει να αποδεχθεί και ελπίζει να βρείτε έναν πιο άξιο παραλήπτη του βραβείου».

Προηγούμενοι νικητές του βραβείου με την ιστορία 29 ετών είναι ο σύζυγος της βασίλισσας Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, η ηθοποιός Ολίβια ντε Χάβιλαντ και ο ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ