Επιβάτες σε τρένο βιντεοσκοπούσαν γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και ο ανθρώπινος νους δεν το χωρά

Δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν την Αστυνομία πόσω μάλλον να παρέμβουν, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

Article featured image
Article featured image


Άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό γυναίκας μέσα σε τρένο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ την παρενοχλούσε για πάνω από 40 λεπτά, ενώ πολλοί άνθρωποι είχαν σηκώσει τα κινητά τους τηλέφωνα, κατά τα φαινόμενα καταγράφοντας την επίθεση, χωρίς να παρέμβουν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το τρένο πέρασε από περισσότερες από δέκα στάσεις ενώ ο άνδρας παρενοχλούσε, θώπευε και τελικά βίασε τη γυναίκα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Η αστυνομία πιστεύει ότι ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας δεν κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ διερευνά το αν κάποιοι παριστάμενοι βιντεοσκόπησαν την επίθεση.

Τόσο η γυναίκα όσο και ο δράστης επιβιβάστηκαν στο τρένο στην ίδια στάση, το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης. Τελικά, αστυνομικοί τον τράβηξαν από πάνω της στην τελευταία στάση. Ανταποκρίθηκαν εντός τριών λεπτών σε κλήση που έγινε στην Άμεση Δράση από εργαζόμενο στη SEPTA, που είναι αρμόδια τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Φιλαδέλφεια.

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη γυναίκα να προσπαθεί να αποκρούσει τον δράστη, σπρώχνοντάς τον επανειλημμένα, καθώς αρχικά τη θώπευσε και τελικά διέπραξε σεξουαλική επίθεση.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Φίστον Νγκόι, που κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, μεταξύ άλλων. Η δηλωμένη διεύθυνσή του είναι μία δομή φιλοξενίας αστέγων στη Φιλαδέλφεια και η εγγύηση ορίστηκε στα 180.000 δολάρια. Στις 25 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου. Ο 35χρονος υποστηρίζει ότι γνώριζε το θύμα, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά της και ότι υπήρχε συναίνεση.«Έως και 10 άνθρωποι είδαν κάποιο κομμάτι της επίθεσης σε αυτή την επιβάτιδα», δήλωσε ο αστυνομικός Τόμας Νέστελ. «Παρακολουθήσαμε για να δούμε αν κάποιος έβαλε το τηλέφωνο στο αυτί του, κάτι που θα έδειχνε ότι μπορεί να καλούσε την Άμεση Δράση. Αντί για αυτό, είδαμε ανθρώπους να κρατούν τα τηλέφωνά τους σαν να βιντεοσκοπούν ή να βγάζουν φωτογραφίες», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να είχε σταματήσει νωρίτερα, αν ένας επιβάτης είχε καλέσει την Άμεση Δράση», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της SEPTA, Τζον Γκόλντεν, αναφερόμενος στην επίθεση.

O δράστης κάθισε δίπλα στη γυναίκα περίπου ένα λεπτό μετά την επιβίβαση στον συρμό, λίγο μετά τις 21:15. Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τη γυναίκα να τον σπρώχνει επανειλημμένα, μέχρι τη στιγμή που εκείνος της κατεβάζει το παντελόνι, περίπου στις 21:52.

Ένας υπάλληλος της SEPTA, που ήταν κοντά όταν πέρασε το τρένο, κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» με μία γυναίκα που ήταν στον συρμό. Στην επόμενη στάση η αστυνομία βρήκε τη γυναίκα και συνέλαβε τον Νγκόι, τον οποίο έπρεπε να τον τραβήξουν από το θύμα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η SEPTA σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «φρικτή εγκληματική πράξη» και κάλεσε οποιονδήποτε βλέπει κάτι τέτοιο να το αναφέρει στις αρχές, είτε καλώντας στην Άμεση Δράση, ή πιέζοντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε κάθε βαγόνι είτε μέσω σχετικής εφαρμογής που υπάρχει.

«Υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στο τρένο που είδαν αυτή τη φριχτή πράξη και θα μπορούσε να είχε σταματήσει νωρίτερα αν ένας επιβάτης είχε καλέσει την Άμεση Δράση», τόνισε η SEPTA.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ