Εταιρεία στο Λονδίνο ζητά να προσλάβει οδηγούς ταξί με μισθό εισδοχής 5.000 λίρες

Οι οδηγοί ταξί παρουσιάζουν έλλειψη σε ολόκληρη τη Βρετανία λόγω του Brexit.

Article featured image
Article featured image


To πρόβλημα της έλλειψης οδηγών που επικρατεί σε ολόκληρη τη Βρετανία προσπαθεί να λύσει η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί του Λονδίνου, η Addison Lee, προσφέροντας μισθό 5.000 λιρών (περίπου 5.900 ευρώ) για έναν μήνα εργασίας.

Ο μισθός αυτός θα ισχύει μόνο για τον πρώτο μήνα και απαιτεί από τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν 140 διαδρομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Εκτός αυτού, η εταιρεία ταξί θα παρέχει άδειες μετ’ αποδοχών και συνταξιοδοτικά οφέλη.

H Addison Lee προσπαθεί να προσελκύσει 1.000 οδηγούς, καθώς οι διαδρομές αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία αναμένει ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Το Brexit έχει προκαλέσει κραδασμούς και πολλές ελλείψεις στην αγορά εργασίας από τον γεωργικό και τον τραπεζικό κλάδο έως το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις. Επιπλέον, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα λιμάνια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για έκδοση βίζας αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να γεμίσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στο εργατικό δυναμικό της χώρας και συγκεκριμένα για να αυξήσει τους κρεοπώλες, αφού υπάρχει υψηλή προσφορά γουρουνιών, χωρίς κάποιον να μπορεί να τα φέρει στα τραπέζια των Βρετανών.Με πληροφορίες από newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ