Ελλάδα: Διαζευγμένος πατέρας έψαχνε στο Facebook εκτελεστή για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Πώς αποκαλύφθηκαν τα ειδεχθή σχέδιά του.

Article featured image
Article featured image


Πρόθεση να σκοτώσει την πρώην γυναίκα του είχε ένας άνδρας στον Κολωνό, στην Ελλάδα, και αναζητούσε τρόπους για να κλείσει συμβόλαιο θανάτου με εκτελεστή, μέσω σελίδας για χωρισμένους πατεράδες στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν, όπως ανέφερε χθες ο ΣΚΑΪ, πριν από οκτώ ημέρες, όταν ένας 36χρονος άνδρας έφτασε στο τμήμα της περιοχής και ανέφερε ότι ένας 58χρονος έκανε αίτημα για συμμετοχή σε ομάδα στο Facebook με τίτλο «Ενεργός Μπαμπάς».

Η συγκεκριμένη ομάδα στην οποία είναι διαχειριστής αυτός που κατήγγειλε τον κατηγορούμενο, είναι θεματικού ενδιαφέροντος σχετικά με περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων και επιμέλειας παιδιών.


Εξέφρασε την πρόθεσή του σε συνομιλία στο Facebook

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο άνδρας που έφτασε στο τμήμα, στις 3 Αυγούστου, σε ιδιωτική τους συνομιλία τού είπε πως θέλει να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, με την οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Τον ρώτησε μάλιστα αν ξέρει κάποιον για αυτόν τον σκοπό.

Μετά από 21 μέρες σε ακόμη μία συνομιλία τού επανέλαβε την πρόθεσή του να βρει κάποιον να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου για την πρώην σύζυγό του, τονίζοντάς του πως ήθελε να πουλήσει ακόμη και ένα διαμέρισμα που είχε για να βρει τα απαραίτητα χρήματα. «Θα δώσω από τα 40.000 ευρώ τα 10.000 ευρώ ως προκαταβολή σε αυτόν που θα βρω για να την σκοτώσει», φέρεται να ανέφερε στη συνομιλία.


Πώς κινήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε το προφίλ του στο Facebook, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής Messenger, αλλά και οι τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ανήκουν και χρησιμοποιούνται από τον κατηγορούμενο. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματά με την πρώην σύζυγό του, η οποία έχει την επιμέλεια του παιδιού και ζει μόνιμα στην Κομοτηνή.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί εκ νέου προκαταρκτική εξέταση, καθώς πριν από έξι ημέρες ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να υποβληθεί η δικογραφία της υπόθεσης.


Πηγή: Αthens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ