Κύπριος επιχειρηματίας αγόρασε ένα νησί 157 στρεμμάτων στην Ιρλανδία

Η αγορά έγινε πέρυσι έπειτα από περιήγηση μέσω βιντεοκλήσης. [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Article featured image
Article featured image


Ένας σχετικά άγνωστος Κύπριος επιχειρηματίας αγόρασε το Horse Island στα ανοικτά των ακτών του δυτικού Κορκ στην Ιρλανδία, αναφέρει δημοσίευμα των Times.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αν και η αγορά έγινε πέρυσι, τώρα δημοσιεύθηκε στα αρχεία του Κτηματολογίου οπότε και γνωστοποιήθηκε και ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού, ο οποίος μέχρι πρότινος παρέμενε άγνωστος. Ο John Renos, ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα και τη Γερμανία, πλήρωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για το νησί των 157 στρεμμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να μεταβεί εκεί για να δει το νησί από κοντά. Αντίθετα, αποφάσισε να το αγοράσει μετά από μια περιήγηση μέσω βιντεοκλήσης.

horseisland2.jpg
Φωτογραφία: Jakub Walutek


horseisland3.jpg
Φωτογραφία: Jakub Walutek


Το νησί πουλήθηκε από τον πρώην τραπεζίτη Adrian Fitzgibbon και τη σύζυγό του Deborah. Οι Fitzgibbons είχαν ζητήσει αρχικά 6,75 εκατομμύρια ευρώ για το νησί, το οποίο περιλαμβάνει επτά σπίτια, μια προβλήτα και ένα ελικοδρόμιο.

horseisland4.jpg
Φωτογραφία: Jakub Walutek


horseisland5.jpg
Φωτογραφία: Jakub Walutek


Ο Renos κατείχε στο παρελθόν τον αμπελώνα Château Bellefont-Belcier στο Μπορντώ, ο οποίος παράγει περίπου 65.000 μπουκάλια Saint Émilion κάθε χρόνο, αλλά τον πούλησε το 2017.

Η αγορά του Horse Island, σύμφωνα με τους Times, περιπλέχτηκε λόγω της αδυναμίας του να μιλήσει αγγλικά. Φαίνεται ότι ο Κύπριος είχε ζητήσει από την Montague Real Estate με έδρα το Λονδίνο να τού βρει ένα ασφαλές ιδιωτικό νησί στην Ευρώπη.

horseisland6.jpg
Η κύρια κατοικία στο νησί / Φωτογραφία: Montague Real Estate


horseisland7.jpg
Φωτογραφία: Montague Real Estate


Το νησί ήταν το σπίτι μιας ακμάζουσας βιομηχανίας χαλκού τον 19ο αιώνα, με 137 άτομα να κατοικούν εκεί το 1841. Οι τελευταίοι κάτοικοι πλήρους απασχόλησης έφυγαν τη δεκαετία του 1960.

Ο Alex Robinson της Knight Frank, ο οποίος διαμεσολάβησε για την πώληση του νησιού, δήλωσε πέρυσι ότι η αγορά αντανακλά την πανδημική τάση ανθρώπων με τεράστια περιουσία να στοχεύουν σε ακίνητα σε «απομακρυσμένες τοποθεσίες».

horseisland.jpg
Φωτογραφία: Montague Real Estate



Με πληροφορίες από Sigmalive/The Times

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ