Πώς ήταν το βράδυ σου χωρίς social media;

10 Κύπριοι εξομολογούνται στη CITY πώς βίωσαν την περίεργη αυτή εμπειρία.

Article featured image
Article featured image


Η εξάωρη «πτώση» των Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp μπορεί να μη συγκρίνεται με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά σε όρους τού σήμερα κατάφερε σοβαρότατο πλήγμα στην αυτοκρατορία του Zuckerberg –πηγές αναφέρουν ότι έχασε 7 δις μέσα σε λίγες ώρες–, αλλά και στην ψυχολογία των απανταχού χρηστών των εν λόγω πλατφόρμων.

Εν μια νυκτί, το σκρολ «πάγωσε» -όπως και το χαμόγελο- και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη παρέμειναν ανενεργοί (διπλής ανάγνωσης), διαλογιζόμενοι αν τελικά υπάρχει ζωή μετά από αυτό ή πώς ήταν η ζωή πριν όλα αυτά τα Μέσα «εισβάλουν» στη ζωή μας. Την τιμητική του δε, είχε το Twitter, το οποίο «πήρε το αίμα του πίσω» και με ένα επικό tweet τρόλαρε ανελέητα τις έτερες πλατφόρμες που είχαν ρίξει μαύρο (πολλαπλής ανάγνωσης). «Hello litterally everyone» («Γεια, κυριολεκτικά σε όλους»), ήταν το τιτίβισμα του twitter -σε φάση «Καλησπέρα και καλή βραδιά»!- με το WhatsApp να απαντά ένα απλό, λιτό και απέριττο «Hello» - σε φάση «Άνοιξε, πέτρα, να κλειστώ».

Πάντως, οι απαντήσεις που λάβαμε από κόσμο, στον οποίο κάναμε την ερώτηση «Πώς ήταν το βράδυ σου χωρίς social media;», δείχνουν ότι οι απόψεις (και οι αντιδράσεις) διίστανται και ποικίλλουν. Για κάποιους η φάση κύλησε καλά, ενώ άλλοι δεν μπόρεσαν (ποτέ) να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ!




Η πτώση των Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp με επηρέασε περισσότερο στο επαγγελματικό κομμάτι και όχι προσωπικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μου που δεν μπορώ να μην έχω social media. Από την άλλη, την προσωπική πλευρά, μου άρεσε η αίσθηση να ζω (έστω για λίγο) όπως παλιά, χωρίς όλα αυτά, και λέω μακάρι να πέσουν για πάντα!
Παναγιώτης, 29 ετών


Το χθεσινό βράδυ σίγουρα ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα! Δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψαν τρομερά τα social media, κυρίως μου έλειψε η συνήθεια να μπαίνω και να τσεκάρω τι νέο υπάρχει στις στιγμές που είχε διαφημίσεις στην τηλεόραση. Επίσης μίλησα στο τηλέφωνο με περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι θα έκανα συνήθως καθώς δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μέσω των chats μας σε Messenger και WhatsApp. I survived!
Στέλλα, 32 ετών



Περίεργο βράδυ. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι θα κάνει η Kim Kardashian χωρίς insta αλλά και πόσα εκατομμύρια θα χάνει με το δευτερόλεπτο. Μετά από αρκετές προσπάθειες, για να καταφέρω να μπω και (αναπάντητα) τηλεφωνήματα προς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας – με αναμονή κάθε φορά πέραν των 20 λεπτών, αποφάσισα πώς θα περάσω το βράδυ μου να σβήνω φωτογραφίες από το memory του κινητού – συνειδητοποίησα πως έχω γύρω στις 6,000 (τελικά παίζει πολύ screenshot).
Νικόλ, 32 ετών


Μια χαρά! Ένιωσα ότι ήταν ευκαιρία να αξιοποιήσω πολλά πράγματα, όπως να διαβάσω ένα βιβλίο και να βγω με την παρέα μου, χωρίς να είμαστε όλοι απορροφημένοι στα κινητά μας.
Δέσποινα, 22 ετών


Ήταν χάλια, πήρα καινούργιο κινητό και δεν μπορούσα να το χαρώ.
Νεόφυτος, 25 ετών


Μια χαρά! Εμένα μου άρεσε.
Σοφοκλής, 25 ετών


Το βράδυ χωρίς social media ήταν περίεργο. Βασικά χτες συνειδητοποίησα πόσο πολύ τα χρησιμοποιώ παράλληλα με ό,τι κάνω μέσα στην καθημερινότητά μου. Έπιασα τον εαυτό μου να κάνει refresh στο Instagram αμέτρητες φορές και να νιώθω νευρικότητα που δεν μπορώ να επικοινωνήσω μέσω των social media. Το θετικό της υπόθεσης ήταν πως κοιμήθηκα νωρίτερα, χωρίς το κινητό αγκαλιά. Βέβαια το πρωί που ξύπνησα, αγωνιούσα να μπω για να δω αν επανήλθαμε στην «κανονικότητα».
Σταύρια, 33 ετών


Βασικά, χθες δούλευα όλη μέρα και σε κάποια φάση που πήγα το βράδυ σπίτι και μπήκα στα social media δεν μπορούσα να κάνω τίποτα! Λέω «Τέλεια, κάτι έγινε με τη σύνδεση του Ίντερνετ». Κάνω restart το μόντεμ του Ίντερνετ, πάλι το ίδιο! Fuck…. Χωρίς social media πώς σε παίρνει ο ύπνος; Γιατί, ως γνωστόν, ο Μορφέας με καλεί μέσω της βιντεοκλήσης του messenger!
Ραφαέλα, 22 ετών


Σκοταδισμός, «loading», ηρεμία και λίγο περίεργα γιατί μας το έχουν συνηθίσει τελευταία!
Μαρίνα, 25 ετών


Έκατσα να μιλήσω λίγο με τους γονείς μου. Εντάξει, φάνηκαν καλοί άνθρωποι.
Νάταλι, 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ