Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει τις υψηλές επιδόσεις

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμα ψηλότερες επιδόσεις στη φετινή κατάταξη.

Article featured image
Article featured image

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμα ψηλότερες επιδόσεις στη φετινή κατάταξη, συγκρινόμενο με κυπριακά, ελληνικά και άλλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, με βάση τα αποτελέσματα της κατάταξης του 2021.  

φρεντερικ.jpg



Συγκεκριμένα, στη γενική κατάταξη, στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στο νούμερο 294 ανάμεσα σε 1101 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και αντίστοιχα στο νούμερο 425 διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 1948 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν. Παράλληλα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 10 κατηγορίες, στους τομείς της Διεθνοποίησης, της Περιφερειακής Εμπλοκής, της Έρευνας, και της Μεταφοράς Γνώσης. Απόδειξη της ψηλής ποιότητας του έργου του Πανεπιστημίου είναι και οι συνεχιζόμενες ψηλές επιδόσεις του στην Έρευνα και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τις ετεροαναφορές (citations) των ερευνητικών δημοσιεύσεων.


Το Πανεπιστήμιο Frederick σημειώνει όλο και ψηλότερες επιδόσεις κάθε χρόνο στο καταξιωμένο σύστημα αξιολόγησης, που στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιτρέπει στον χρήστη να συγκρίνει Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο με βάση διάφορα κριτήρια που θεωρούνται σημαντικά για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.


«Η ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου Frederick και οι συνεχιζόμενες διακρίσεις του, τόσο στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης U-Multirank όσο και σε άλλες διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίων, μάς τιμούν ιδιαίτερα και μάς κάνουν περήφανους. Στα αποτελέσματα αυτά αποτυπώνεται η σκληρή δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας διαχρονικά, με προσήλωση και ευθύνη, τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο της κάθε δράσης μας την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα και πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας και του κοινωνικού συνόλου. Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας για το έργο που επιτελεί ώστε να έχουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το έργο αυτό με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, την πολιτεία και την κοινωνία», ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθ. Γιώργος Δημοσθένους.


Το U-Multirank είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως. Η φετινή αξιολόγηση περιλαμβάνει σχεδόν 2,000 Πανεπιστήμια από 96 χώρες.

 

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο προσφέρονται στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2020 κατατάχθηκε στη 201η θέση ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόσφατα, στα Times Higher Education Impact Rankings 2021, κατατάχθηκε στα καλύτερα 10% των Πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ