Γυναικολόγος διέγνωσε 19χρονη με «ομοφυλοφιλία»

Εν έτει 2021.

Article featured image
Article featured image



Μια οικογένεια και μια ομάδα ΛΟΑΤΚΙ στη νοτιοανατολική Ισπανία απαιτούν από κλινική της Μούρθια εξηγήσεις αλλά και μια «συγγνώμη» αφού μια 19χρονη ομοφυλόφιλη γυναίκα που επισκέφθηκε έναν γυναικολόγο λόγω εμμηνόρροιας διαγνώστηκε με «ομοφυλοφιλία».


Η διάγωνση

Τη Δευτέρα η γυναίκα πήγε σε ραντεβού στο νοσοκομείο «Reina Sofía» στην πόλη της Μούρθια. Αφού εξετάστηκε, της δόθηκε ένα χαρτί που περιελάμβανε την πρόταση: «Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλόφιλος».

Η μητέρα της γυναίκας είπε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας elDiario.es ότι ο γυναικολόγος ρώτησε την κόρη της αν θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον σεξουαλικό της προσανατολισμό στην έκθεσή του και ότι είχε συναινέσει - παρά την έκπληξή της - καθώς νόμιζε εκείνη τη στιγμή ότι χρειαζόταν.

«Στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν αστείο, αλλά τελικά δεν ήταν», είπε η ασθενής.


Υπέβαλαν επίσημη καταγγελία

Η μητέρα και η κόρη κατέφυγαν στην τοπική ΛΟΑΤ ομάδα, Galactyco, η οποία έχει υποβάλει επίσημη καταγγελία στην περιφερειακή κυβέρνηση της Μούρθια, το περιφερειακό υπουργείο Υγείας και την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών το 1990 και όμως, μετά από 31 χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί επαγγελματίες στην υπηρεσία υγείας της Μούρθια που θεωρούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως ασθένεια», ανέφερε η Galactyco σε ανακοίνωσή της.


«Εγινε ένα λάθος»

Η περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία δεν έκανε κάποιο επίσημο σχόλιο για το συμβάν. Ωστόσο, εκπρόσωπος είπε στην elDiario.es ότι γνώριζε το περιστατικό και ότι «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξακριβωθούν τα γεγονότα και να προχωρήσουν ανάλογα».

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, φαίνεται ότι ένα λάθος έγινε «όταν ελήφθησαν τα στοιχεία του ασθενούς». Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, το νοσοκομείο θα ζητήσει συγγνώμη στην ασθενή.


Πηγή: Huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ