Όπλισε και πρόταξε το ψαροντούφεκό του εναντίον επιθεωρητή του ΤΑΘΕ

Ο παραβάτης εντοπίστηκε να αλιεύει παράνομα, το βράδυ της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου.

Article featured image
Article featured image


Ένας ψαράς ο οποίος αλίευε λαθραία με χρήση ψαροντούφεκου στην Πάφο εντοπίστηκε από Επιθεωρητές του ΤΑΘΕ και εν συνεχεία όπλισε και πρόταξε το ψαροντούφεκό τους, απειλώντας έναν Επιθεωρητή.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών:

Νέα υπόθεση λαθραλιείας με τη χρήση ψαροντούφεκου και φωτεινών πηγών κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετώπισαν Επιθεωρητές του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το βράδυ της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021. Συγκεκριμένα και μετά από πληροφορία που είχε ληφθεί, Επιθεωρητές του ΤΑΘΕ εντόπισαν σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου γύρω στις 21:00 ένα άτομο να αλιεύει με τη χρήση ψαροντούφεκου. Αυτή η μέθοδος αλιείας κατά τη διάρκεια της νύχτας απαγορεύεται, αφού έχει καταστροφικές συνέπειες στους ιχθυοπληθυσμούς.

Ο παραβάτης, ο οποίος είχε απασχολήσει το ΤΑΘΕ και σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν ήταν συνεργάσιμος, ενώ σε συγκεκριμένη στιγμή όπλισε και πρόταξε το ψαροντούφεκο προς Επιθεωρητή του ΤΑΘΕ απειλώντας τον για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία για επίθεση και απειλή πρόκλησης σωματικής βλάβης με όπλο, ενώ ο παραβάτης θα καταγγελθεί και από το ΤΑΘΕ για την παράνομη αλιεία.

Το ΤΑΘΕ με πρωταρχικό σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των υπαλλήλων του, αλλά και του έργου που επιτελεί για πάταξη της παράνομης και λαθραίας αλιείας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προκειμένου αυτού του είδους οι παράνομες και εγκληματικές συμπεριφορές να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ