Τα δάκρυα της Μπέλα Χαντίτ μάς αφορούν όλους

Με μια ανάρτηση στο Instagram μίλησε για την ψυχική της υγεία, υπενθυμίζοντας ότι οι ψυχικές ασθένειες δεν κάνουν διακρίσεις.

Article featured image
Article featured image


Το γνωστό μοντέλο, Μπέλα Χαντίντ, δημοσίευσε selfies της στο Instagram, όπου φαίνεται δακρυσμένη, θέλοντας να μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα που δίνει, παλεύοντας με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το 25χρονο supermodel βρήκε το θάρρος να μοιραστεί (εκ νέου) δημόσια την εμπειρία της με το άγχος και την κατάθλιψη, αφού είδε ένα βίντεο στο οποίο η φίλη της, Willow Smith, μιλάει για τους δικούς της «δαίμονες».

«Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι όλοι αισθάνονται το ίδιο: χαμένοι, μπερδεμένοι. Θα ενωθούμε στα ελαττώματά μας. Στις ανασφάλειές μας, στη χαρά μας, στην ευτυχία μας και να τα αποδεχθούμε όλα ως όμορφα και φυσικά», έγραψε μεταξύ άλλων το μοντέλο.

«Τα social media δεν είναι αληθινά. Προς όσους αγωνίζεστε, να θυμάστε αυτό. Κάποιες φορές ό,τι χρειάζεσαι να ακούσεις, είναι πως δεν είσαι μόνος», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης η ίδια.

«Είχα αρκετές νευρικές κρίσεις και μπερνάουτ για να ξέρω αυτό: Αν δουλέψεις με τον εαυτό σου, περάσεις χρόνο μόνος σου για να καταλάβεις τα τραύματά σου, τις ευαισθησίες, τις χαρές και τη ρουτίνα, θα μπορείς να καταλάβεις ή να μάθεις περισσότερα για τον πόνο σου και τη διαχείρισή του»

Στην ανάρτησή της, μοιράστηκε κάποιες συμβουλές με τους followers λέγοντας πως «υπάρχει πάντα φως στην άκρη του τούνελ και το ρόλερκοστερ πάντα θα σταματά σε κάποιο σημείο».

«Υπάρχει πάντα το περιθώριο να ξαναρχίσει, όμως για μένα είναι ωραίο να ξέρω πως έστω για λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες, θα βελτιωθεί, σε κάποιο βαθμό, έστω και για λίγο» πρόσθεσε η ίδια.



Η Χαντίντ είχε μιλήσει και στο παρελθόν για θέματα ψυχικής υγείας, λέγοντας στους ακολούθους της στο Instagram τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «υπέφερε από ακραία κατάθλιψη και άγχος» κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της ενηλικίωσής της.

Καθώς μπήκε στα 20, το μοντέλο είπε ότι το κοινωνικό της άγχος επιδεινώθηκε. Η ίδια, μάλιστα, αποχώρησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέτος για να «στοχαστεί και να μάθει» για τον εαυτό της.

Ενώ απομακρύνθηκε από τις πλατφόρμες, η Χαντίντ είπε ότι ανέπτυξε στενότερες σχέσεις με τον εαυτό της, ασχολήθηκε με την πνευματικότητά της και εστίασε στους φίλους και τα βιβλία.

«Βρήκα ξανά τον εαυτό μου, τη δύναμή μου και το φως μου. Είμαι εδώ μόνο για να γίνω ένα μέσο ειρήνης και αγάπης, για να βοηθήσω τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αφιερώστε χρόνο για να λάβετε βοήθεια για την ψυχική σας υγεία. Αξίζει τον κόπο να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας», είχε γράψει η ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ