«Έσπασε» τα κοντέρ ο νικητής Κώστας Γκελαούζος

Μια εκπληκτική διαδρομή που «σφράγισε» τον 38ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με τον ίδιο να κερδίζει και να πραγματοποιεί την κορυφαία επίδοση Έλληνα αθλητή στη διαδρομή, «σπάζοντας» ρεκόρ 17 ετών.

Article featured image
Article featured image

Η εκκίνηση του αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας έγινε στις 9 το πρωί στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα με τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Στον αγώνα των 42 χιλιομέτρων και 200 μέτρων έλαβαν μέρος 9.800 δρομείς από 83 χώρες. Πρωταγωνιστές οι Μαραθωνοδρόμοι και οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων, τα μικρά παιδιά και οι αθλητές των Special Olympics που έλαβαν μέρος στους αγώνες.


Ο Κώστας Γκελαούζος είναι ο νικητής του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς κάλυψε την ιστορική διαδρομή σε 2:16:49. Πιο συγκεκριμένα, ο δρομέας του Παναθηναϊκού έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση καθώς έσπασε ρεκόρ 17 ολόκληρων ετών.  Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:22:33.


Στον Μαραθώνιο του 2019 ο Γκελαούζος είχε γράψει και πάλι ιστορία με την εξαιρετική επίδοση των 2:19:02. Τότε ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή.



Πληροφορίες από athensvoice.gr και popaganda.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ