Πέθανε ο ηθοποιός και μουσικός Γιώργος Λώρης

Ο Κύπριος ηθοποιός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα το πρωί.

Article featured image
Article featured imageΠένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Λώρη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος θα γίνουν γνωστές σε κατοπινό στάδιο.Γεννήθηκε στην Πάφο το 1958. Ήταν αριστούχος Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1981.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Θέατρο 81 τη διετία 1981-83 που είχε σαν στόχο να γνωρίσει το Κυπριακό κοινό το Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο. Στο Θέατρο συνεργάστηκε με την ΕΘΑΛ που υπήρξε και ιδρυτικό μέλος για 4 χρόνια συμμετέχοντας σε παραστάσεις.

Συνεργάστηκε με αρκετά θεατρικά σχήματα, με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ως ηθοποιός και μουσικός συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για 32 χρόνια από το 1981 μέχρι το 2013, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, Κυπριώτικα σκετς, Παιδικά εκπαιδευτικά Προγράμματα και Τηλεοπτικά Προγράμματα αναψυχής.

Συμμετείχε σε ραδιοφωνικά προγράμματα όπως παιδικά, λογοτεχνικά και θεατρικά ενώ έκανε αρκετές αφηγήσεις σε τοπικά ντοκιμαντέρ. Έκανε ακόμη Dubbing (ντουμπλάρισμα) σε σειρές εξωτερικού και ταινίες μικρού μήκους στα ελληνικά.

Ο Γιώργος Λώρης διετέλεσε, επίσης, Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού τις πενταετίες 1986-1991 και 1991-1996.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ