Η Σόνια πήρε το χρυσό στον αγώνα της ζωής

Διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Ιανουάριο και σήμερα τερμάτισε ως η πρώτη γυναίκα στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από το thestival.gr

Η Σόνια Τσεκίνη ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3 ώρες.

Η 45χρονη μαραθωνοδρόμος την περασμένη Κυριακή 14 Νοεμβρίου έτρεξε στον 38ο Αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας (χρόνος 2:52:35) και τώρα τερμάτισε ως η πρώτη γυναίκα στον μαραθώνιο. Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιεί ακτινοβολίες.

sonia_marathonios_city.jpg
ΦΩΤΟ: FB / Artemis Artemiou



Η Σόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Ιανουάριο του 2021 και τον Αύγουστο εγχειρίστηκε αφαιρώντας τον μαστό. Η 45χρονη μαχήτρια που μοίρασε ρίγη συγκίνησης έτρεξε για τις φίλες της που παλεύουν όπως αυτή.

Ερωτηθείσα για ποιους τρέχει σημείωσε πως το κάνει για την οικογένειά της που δεν την έχει αφήσει στιγμή αλλά και για όλους τους καρκινοπαθείς. «Τρέχω για την οικογένειά μου, τα παιδιά μου αλλά και για όλες τις γυναίκες που υποφέρουν. Τρέχω, επίσης, και όλον τον κόσμο που περνά καρκίνο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχω δύο κορίτσια και η μεγάλη μού είπε σήμερα "ακόμα και αν δεν νιώθεις καλά είσαι νικήτρια"».




Μία από τις κόρες της την περίμενε στον τερματισμό με ένα πλακάτ που έγραφε: «ΣΟΝΙΑ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗ ΖΩΗΣ».

sonia_marathonios_3_city.jpg
ΦΩΤΟ: Thessnews



Η συμμετοχή της στον μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και σε αυτόν στη Θεσσαλονίκη, είναι μια υπόσχεση ζωής της Σόνιας στις κοπέλες που γνώρισε στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο οι οποίες κάνουν επίσης χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Η Σόνια αναμένεται να τρέξει και το απόγευμα στα 21 χιλιόμετρα.



Με πληροφορίες από Thessnews.gr , voria.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ