Μάλιστα, ο λογαριασμός του Μπότζι στο Twitter, που έχει περισσότερους ακόλουθους από τον Δήμο Κωνσταντινούπολης με 128,4 χιλιάδες followers, σημείωσε ότι: «Ήμουνα στο καταφύγιο όλη την ημέρα με τον εκπαιδευτή μου. Κάποιος 'φύτεψε' κόπρανα για να με παγιδεύσει. Πόσο αισχροί μπορεί να είστε;».
Μάλιστα, το παραπάνω βίντεο με τον άνδρα να τοποθετεί τις ακαθαρσίες έγινε retweet από τον άνθρωπο που χειρίζεται τον λογαριασμό του Μπότζι, ο οποίος ανέφερε ότι: «Ντρέπομαι για λογαριασμό του ανθρώπου, από την ώρα που είδα αυτές τις εικόνες».
Συμπαράσταση στον Μπότζι
Η ιστορία έγινε γνωστή στα social media διεθνώς με αποτέλεσμα να τρεντάρει το hashtag #Bojiwillnotwalkalone. Στη συνέχεια, το θέμα πήρε ακόμα πιο πολιτικές διαστάσεις αφού για την υπόθεση κατηγορήθηκε ο Μεχμέτ Τεβφίκ Γκοκσού, ο υπεύθυνος του AKP στην Κωνσταντινούπολη και αναπληρωτής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.
Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος δεν δέχθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα αφού το βρήκε «γελοίο».
Κόντρα για το Μετρό
Μπορεί το θέμα να ακούγεται αστείο, αλλά η σύγκρουση για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στα κόμματα είναι παραπάνω από υπαρκτή.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός που αναφέρει το al-monitor.com για τη μάχη που είχε γίνει σχετικά με το ποιο γράμμα θα αναγράφεται πάνω στο Μετρό. Σε μια συμβολική κίνηση το υπουργείο Συγκοινωνιών ήθελε να αναγράφεται το «U» από τη λέξη ulastırma, που σημαίνει συγκοινωνία στα τουρκικά, ενώ ο Δήμος Κωνσταντινούπολης προτιμούσε να αναγράφεται το «Μ», όπως ισχύει από το 1992.
Προφανώς, η κάθε πλευρά θεωρούσε ότι το γράμμα θα έδειχνε σε ποιον «ανήκει» η συγκοινωνία στον δήμο. Ποιος την ελέγχει.
Σε αυτή την σύγκρουση, ο Μπότζι αποτελεί… το παράπλευρο θύμα, αν και υπάρχουν ήδη προσφορές να φιλοξενηθεί αλλού, έτσι ώστε να έχει την ησυχία του, όπως στο Nesin Mathematics Village, μια ακαδημία που βρίσκεται στη Σμύρνη. Όπως και να έχει, ο Μπότζι έχει πολλούς φίλους να τον στηρίξουν, όπως μπορείτε να δείτε και στον λογαριασμό του στο Twitter.