Η συγκλονιστική κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

«Φώναζα σταματήστε θα τον σκοτώσετε».

Article featured image
Article featured image

Συγκλονιστικά ήταν όσα κατέθεσε μια γυναίκα σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, την τρίτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονία του Ζακ. 

Όπως αναφέρει και η Εφημερίδα των Συντακτών σε δημοσίευμά της, η μάρτυρας η οποία βρισκόταν δύο μόλις μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος κι ως εκ τούτου είχε καλή οπτική επαφή με το κοσμηματοπωλείο και η οποία στο παρελθόν είχε εργαστεί τόσο σε Αστυνομικό Τμήμα όσο και στην ΕΥΠ, δήλωσε πως το θύμα δεχόταν τόσο δυνατές κλωτσιές που «το κεφάλι έπεφτε πίσω, του “φώναζα σταματήστε θα τον σκοτώσετε”». Είδε «έναν κύριο που από την απέναντι πλευρά πέταγε κάτι πάνω στη βιτρίνα. Μου φάνηκε σαν πέτρα αλλά δεν ξέρω τι ήτανε. Με αυτό το αντικείμενο φαινόταν ότι κάποιον θέλει να βρει». Είδε «θρυμματισμένη τη βιτρίνα και έναν νεαρό κατατρομαγμένο στην προθήκη να προσπαθεί να βγει».

«Ρίχνει μια κλωτσιά ο ένας, πέφτει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βιτρίνας και βρίσκει το νεαρό. Και το παιδί βάζει το χέρι στο λαιμό. Εγώ ούρλιαζα και έλεγα “θεε μου καρατομήθηκε” και έκλεισα τα μάτια. Δεν άντεχα. Και τα ανοίγω και είδα τους δυο ανθρώπους έξαλλους να συνεχίζουν να τον χτυπάνε και φώναζα ξανά “σταματήστε θα τον σκοτώσετε”. Πήγε ένας κύριος να τους σταματήσει και πήγα κι εγώ πίσω του. Εγώ εκείνη την ώρα αποφάσισα να μείνω να προστατεύσω με όποιον τρόπο μπορούσα το νεαρό, μέχρι να έρθει η αστυνομία».

«Ο νεαρός όταν έπεσε κάτω, είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου, το σαγόνι του, τα χείλη του τρεμοπαίζανε. Αυτή η εικόνα με σημάδεψε, έκτοτε για πάρα πολλούς μήνες δεν μπορούσα να συνέλθω και χρειάστηκε να πάρω θεραπεία, γιατί πιστεύω ότι εκείνη την ώρα που είχε καρφώσει τα μάτια του πάνω μου [συγκινείται]. Σαν να ήθελε κάτι να μου πει. Μα τι να ήθελε να μου πει; Βοήθεια; Να μου ζητήσει κάτι; Ήμουν πάρα πολύ κοντά και ακόμα όταν θυμάμαι το πρόσωπό του δεν μπορώ» προσθέτει.

Σε ερώτηση εάν όταν έφτασε η αστυνομία ήταν εκεί, απάντησε τα εξής: «Όχι, όχι, εκείνη την ώρα πέφτανε συνέχεια κλωτσιές, όταν έφτασε η αστυνομία έφυγα, εγώ έμεινα για να τον προστατέψω, αισθανόμουν ότι γινόταν φονικό εκείνη την ώρα, ήταν ανυπεράσπιστος».

Η μάρτυρας ήταν επίσης ξεκάθαρη για το γεγονός ότι ο 33χρονος δεν κρατούσε μαχαίρι όταν βγήκε από το μαγαζί. «Όχι! Καταματωμένος ήταν, μικρόσωμος, τα χέρια του ήταν πάνω στα γυαλιά και ήταν μικρόσωμος». Μάλιστα, κατέθεσε πως άκουσε έναν από τους παρόντες να απαντά «και εμείς θα γίνουμε χειρότεροι» σε κάποιον που είπε ότι το θύμα ήταν ληστής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ