Ο Τζεφ Μπέζος έκανε αυτές τις δύο ερωτήσεις σε μια γυναίκα πριν την προσλάβει στην Amazon

Ένα πρώην στέλεχος της Amazon αφηγείται πώς «τρόμαξε και πάγωσε» όταν τής έκανε την πρώτη ερώτηση.

Article featured image
Article featured image


Τη συνέντευξη από την οποία πέρασε το 2002 για να προσληφθεί στην Amazon περιέγραψε στο CNBC η Αν Χάιατ, πρώην στέλεχος του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, που πλέον κάνει τα δικά της βήματα στη Σίλικον Βάλεϊ.

Μετά από πολλές και συνεχόμενες συνεντεύξεις με όλους τους senior assistants, πολλές εκ των οποίων διήρκεσαν μια ολόκληρη μέρα, η Αν άρχισε να χάνει κάθε ελπίδα για πρόσληψη, αφού κανείς δεν επικοινωνούσε μαζί της. Μερικούς μήνες αργότερα, ωστόσο, δέχτηκε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από την Amazon που την καλούσε για μια τελευταία συνέντευξη. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάει γι' αυτήν την τελευταία συνέντευξη, αλλά αυτό που δεν της είπαν ήταν ότι η συνέντευξη θα ήταν με τον ίδιο τον ιδρυτή της Amazon, τον Τζεφ Μπέζος.

Ο Μπέζος ξεκίνησε τη συνέντευξη λέγοντάς της πως έχει μόνο δύο ερωτήσεις για αυτήν και πως η πρώτη θα ήταν ένα «διασκεδαστικό» τεστ για το μυαλό. «Θα κάνω εγώ τις μαθηματικές πράξεις», είπε, καθώς στεκόταν μπροστά σε έναν πίνακα. «Θέλω να υπολογίσεις πόσα παράθυρα έχει το Σιάτλ», τής είπε.

«Αρχικά τρόμαξα και πάγωσα» αφηγείται η Χάιατ. «Γρήγορα όμως ηρέμησα και κατάλαβα ότι απλώς θέλει να δει εάν μπορώ να σκεφτώ συγκροτημένα και να "σπάσω" ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μικρότερα κομμάτια».

Απάντησε, λοιπόν, πως θα άρχιζε με τον αριθμό των κατοίκων στο Σιάτλ και θα υπολόγιζε στη συνέχεια ότι όλοι θα είχαν ένα σπίτι, ένα μεταφορικό μέσο και θα πήγαιναν σε κάποιο σχολείο ή χώρο εργασίας- όλα εκ των οποίων θα είχαν παράθυρα. Η εκτίμηση, λοιπόν, θα βασιζόταν στον μέσο όρο των παραπάνω.

Η δεύτερη ερώτηση ήταν πιο απλή: «Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σου;». Και αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει κάθε υποψήφιος για μία νέα θέση, ανέφερε περαιτέρω.


Με πληροφορίες από naftemporiki.gr και cnbc.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ