Στη Ρουμανία ασθενείς με Covid λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου στην πόλη Μπουζάου επεκτάθηκε στον χώρο στάθμευσης λόγω έλλειψης κλινών. [Απίστευτες Εικόνες]

Article featured image
Article featured image

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Ρουμανία καθώς όχι μόνο βρίσκεται στον «πάτο» της ΕΕ ως προς την εμβολιαστική κάλυψη, αλλά και τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται επικίνδυνα.

Στις 2 Νοεμβρίου πέθαναν από κορωνοϊό 591 άνθρωποι, ενώ γενικώς ο μέσος όρος νεκρών ημερησίως κινείται κοντά στους 500!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ECDC, η Βουλγαρία βρίσκεται τελευταία στη λίστα με το ποσοστό εμβολιασμένων-τουλάχιστον με μία δόση, επί του πληθυσμού στο 23.8% , ενώ προτελευταία είναι Ρουμανία με 36,5%.


Απίστευτες εικόνες με ασθενείς σε αυτοκίνητα

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι η εικόνα που έρχεται από την πόλη Μπουζάου, βορειότερα του Βουκουρεστίου στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, όπου τα νοσοκομεία έχουν τέτοια πληρότητα που οι γιατροί έφτασαν στο σημείο, μη έχοντας άλλες κλίνες, να αφήνουν τους ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ προκειμένου να μπορούν να τους παρέχουν οξυγόνο.

«Έχουμε κάποιον από χθες, από τη 01:00 στο αυτοκίνητο, και η νοσοκόμα μάς εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε τον σωλήνα οξυγόνου, γιατί έχουν πολύ κόσμο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πολύ μεγάλη πίεση, υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», λέει συγγενής ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.



Οι γιατροί περιγράφουν μία εικόνα δραματική λέγοντας πως πολλοί από τους ασθενείς Covid στο πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστοι και φτάνουν στο νοσοκομείο πολύ αργά, ακόμη και μια εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα.

Ορισμένοι από αυτούς έχουν κορεσμό οξυγόνου μόνο 50%, και οι πνεύμονές τους έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου μιλώντας για την απόφαση να βρίσκονται οι ασθενείς στο πάρκινγκ, λέει πως βρήκε καλύτερη την επιλογή των αυτοκινήτων γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι ασθενείς να βρίσκονται μέσα στο κρύο σε σκηνές.

romania2.jpeg


romania3.jpg



Πηγή: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ