Δύο γνωστοί YouTuber έστησαν ομοφοβική «επίθεση» στο κέντρο της Αθήνας [ΒΙΝΤΕΟ]

Η αντίδραση των περαστικών δίνει ελπίδες για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις.

Article featured image
Article featured image


Ένα κοινωνικό πείραμα για την ομοφοβία, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πρόβλημα στις κοινωνίες, διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Το πείραμα πραγματοποίησαν ο Αλέξης Μαρκάζος και ο Γιάννης Κατινάκης, με στόχο να καταγραφούν «οι αντιδράσεις των περαστικών σε αυτή τη μάστιγα».

Στο εν λόγω βίντεο αρχικά ο Αλέξης Μαρκάζος φαίνεται να επιτίθεται στον Γιάννη Κατινάκη, φωνάζοντάς του «να εξαφανιστεί από τον χάρτη» και λέγοντάς του ότι «δεν θέλει να βγει το παιδί του σαν κι αυτόν».

Στη σκηνή, που υπογραμμίζεται πως έγινε στο πλαίσιο του κοινωνικού πειράματος, επενέβη αρχικά μία γυναίκα ρωτώντας τον φερόμενο ως «ενοχλημένο πολίτη», πώς μιλάει έτσι. «Ό,τι θέλει κάνει. Σε παρακαλώ, μαζέψου. Ντροπή σου» του φωνάζει.

Λίγο μετά, πλησιάζει άλλος ένας περαστικός και όταν ο Μαρκάζος τον ρωτάει «Εσύ τι είσαι; Το αγόρι του;» εκείνος του απαντάει «Ναι, είμαι το αγόρι του».

«Κανείς δεν είναι μαζί σου. Δεν σε ενοχλεί. Είναι ολοφάνερο» ακούγεται να φωνάζει κάποιος άλλος.

Σταδιακά στο σημείο για να υπερασπιστούν το υποτιθέμενο θύμα συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα, φωνάζοντάς του «είσαι ρατσιστής».

Σε άλλο σημείο του βίντεο, η υποτιθέμενη επίθεση σημειώνεται στην πλατεία Συντάγματος, με τον «ενοχλημένο» Μαρκάζο να φωνάζει στους περαστικούς «Δεν μπορώ να μην ασχολούμε μαζί του! Εσάς δεν σας ενοχλεί;».

«Δεν μας ενοχλεί, είναι δικαίωμά του, φύγε», «Μην ασχολείσαι μαζί του» ακούγονται να του φωνάζουν παρευρισκόμενοι, που σταδιακά γίνονται έξι και υπερασπίζονται μαζί το φερόμενο ως θύμα.

Σε άλλο σημείο στο κέντρο της Αθήνας, γυναίκα πλησίασε τον υποτιθέμενο δράστη της επίθεσης και του λέει «σε παρακαλώ, φύγε, είσαι γελοίος».

Μετά από όλα τα παραπάνω σκηνικά, οι εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για κοινωνικό πείραμα.



Ο Γιάννης Κατινάκης αναφερόμενος στο βίντεο μέσα από τα Instagram Stories του είπε: «Ίσως το πιο σημαντικό βίντεο που έχω γυρίσει. Είναι ένα κοινωνικό πείραμα στο οποίο αναπαραστήσαμε μια ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας. Το κάναμε πρώτον για να δούμε πόσο και αν έχει αλλάξει η κοινωνία μας, να δούμε δηλαδή τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεύτερον, για να δείξουμε πόσο σημαντικό και σπουδαίο είναι να μιλάμε και να αντιδράμε στα περιστατικά βίας. Γιατί όταν μένεις αμέτοχος είσαι και συνένοχος. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ ελπιδοφόρες».

Ο Αλέξης Μαρκάζος είπε χαρακτηριστικά στα δικά του Stories: «Μακράν το πιο δύσκολο και ενδιαφέρον γύρισμα που έχω κάνει μέχρι σήμερα».


Με πληροφορίες από sputnik.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ