H Molly-Moo είχε βρεθεί τα περσινά Χριστούγεννα σε άθλια κατάσταση [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Έναν χρόνο μετά η σκυλίτσα υπέστη ολική μεταμόρφωση, χαίρει άκρας υγείας και θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα με τη νέα της οικογένεια.

Article featured image
Article featured image


Η δεκάχρονη Γερμανίδα ποιμενική σκυλίτσα Molly-Moo ανακαλύφθηκε σε «άθλια κατάσταση» περιπλανώμενη κατά μήκος ενός πολυσύχναστου δρόμου στο Harborne στις 20 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Αλλά πλέον έχει υποστεί ολική μεταμόρφωση μετά τη διάσωσή της από την οργάνωση RSPCA και θα περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα με την αγαπημένη της νέα οικογένεια.

rspca-molly-moo-3789562_city.png
ΦΩΤΟ: RSPCA


Η Molly-Moo ήταν αποστεωμένη και υπέφερε από μια επώδυνη δερματική πάθηση όταν την παρέλαβε η αστυνομία του West Midlands και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζώων του Μπέρμιγχαμ τον περασμένο Δεκέμβριο.

rspca-molly-moo-3789562_city.png
ΦΩΤΟ: RSPCA


Ο επιθεωρητής της RSPCA Στίβεν Λι, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα, δήλωσε: «Η καημένη η Molly-Moo ήταν σε τόσο θλιβερή κατάσταση και φαινόταν τόσο λυπημένη. Όταν την κοίταζες στα μάτια φαινόταν αποκαρδιωμένη, απεγνωσμένη. Ήταν καταστροφικό».

«Η Molly-Moo περιπλανιόταν σε έναν πολυσύχναστο, επικίνδυνο δρόμο και πιστεύω ότι την είχε πετάξει εκεί κάποιος σαν σκουπίδι. Ήταν απίστευτα αδυνατισμένη με τα οστά να προεξέχουν και είχε δερματίτιδα».

Η σκυλίτσα είχε μικροτσίπ και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες εντοπίστηκαν, αλλά είπαν ότι είχε κλαπεί από τον κήπο τους έξι χρόνια νωρίτερα και τώρα δεν ήταν σε θέση να την πάρουν πίσω.

Η RSPCA της έκανε ειδική διατροφή για να τη βοηθήσει να πάρει βάρος και της δόθηκε θεραπεία για το ταλαιπωρημένο δέρμα της.

Η Molly-Moo πέρασε έξι μήνες στη φιλανθρωπική οργάνωση πριν ο John και η Joanne Bebbington την εντοπίσουν στην ιστοσελίδα της RSPCA και την ερωτευτούν.

rspca-molly-moo-3789566_city.png
ΦΩΤΟ: RSPCA


Ο κ. Bebbington δήλωσε: «Χάσαμε το σκυλί μας μετά από 13 χρόνια και δεν ψάχναμε πραγματικά για άλλο σκυλί, αλλά, μια μέρα, είδαμε τη φωτογραφία της Molly-Moo στο διαδίκτυο».

«Το μουτράκι της φαινόταν τόσο λυπημένο και η ιστορία της ήταν σπαρακτική. Χαίρομαι που δεν μπορεί να μιλήσει, γιατί δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αντιμετωπίσω το άκουσμα των όσων έχει περάσει. Ο προηγούμενος σκύλος μας είχε 13 χρόνια ευδαιμονίας και αισθανθήκαμε ότι θέλαμε να δώσουμε στη Molly-Moo ένα καλό τέλος».

Οι Bebbingtons υιοθέτησαν τη Molly-Moo τον Ιούνιο και τώρα περιγράφεται ως ένα «εντελώς διαφορετικό σκυλί», όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.

molly-moo-rspca-3789553_city.png
ΦΩΤΟ: RSPCA


Ο κ. Bebbington δήλωσε: «Αρχικά υπήρχε πολύ άγχος. Έκλαιγε και κοίταζε με μανία παντού όταν ήμασταν έξω. Κατάλαβα ότι ήταν ανήσυχη και φοβισμένη. Το δέρμα της ήταν σκληρό και τραχύ σαν δέρμα ελέφαντα, γρύλιζε και μαδούσε σε όλο το σπίτι. Ήταν φοβερό εγχείρημα. Έπρεπε να την κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα και να συνεχίσουμε τα φάρμακά της. Έπρεπε να τη λούσουμε, να καθαρίσουμε τα αυτιά της και το δέρμα της μέχρι να βγει το τρίχωμά της. Υπήρχαν στιγμές που σκεφτήκαμε: "Τι έχουμε κάνει;" Αλλά μετά θυμόμαστε τι της είχε συμβεί και πως της άξιζε μια ευτυχισμένη και υγιής ζωή».

rspca-molly-moo-3789563_city.png
ΦΩΤΟ: RSPCA



Συμπληρώνοντας ο κ. Bebbington λέει: «Πλέον κυκλοφορεί στο πάρκο και έχει κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά. Έχει πραγματικά γυρίσει σελίδα και είναι πολύ ευτυχισμένη και γλυκιά. Τώρα, είναι σαν ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί. Έχει ξαναβγάλει τρίχωμα και τα αυτιά της έχουν επουλωθεί, ενώ το δέρμα της είναι μαλακό χωρίς πληγές. Είναι επίσης πολύ πιο ευτυχισμένη. Είναι ένα μεγάλης ηλικίας κορίτσι, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να περιφέρεται στο γρασίδι, είναι μεγάλη χαρά να τη βλέπεις. Ποτέ δεν πάει μακριά όμως, και δεν θα απομακρυνθεί από δίπλα μου. Σίγουρα έχω βρει μια καλή φίλη και το ίδιο ισχύει και για την ίδια!».

Πηγή: Sputnik

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ