Η ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου για τη σημερινή ημέρα

Τι προτρέπει τους γονείς να κάνουν, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Article featured image
Article featured image

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλους τους μικρούς μαχητές και τις οικογένειές τους.

Η Παιδιατρική Οικογένεια βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους, αναγνωρίζοντας πως, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι αμέτρητες, τα εμπόδια στη διαδρομή μοιάζουν συχνά απροσπέλαστα και η κάθε μέρα αποτελεί μια ξεχωριστή μάχη. Στον αγώνα όμως κατά του παιδικού καρκίνου, ποτέ δεν παύουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να αντλούμε δύναμη από τη θέληση και το χαμόγελο που σκορπούν οι ίδιοι οι μικροί μας φίλοι, οι πραγματικοί νικητές της ζωής.

Η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διάγνωση, μέσω της ευαισθητοποίησης και της πρώιμης αναγνώρισης των συμπτωμάτων, οδηγεί στην ταχύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας. Γι’ αυτό προτρέπουμε τους γονείς να μη διστάζουν να συζητούν με τους γιατρούς τους τυχόν ανησυχίες τους και να μην αναβάλλουν τους τακτικούς περιοδικούς ελέγχους της υγείας των παιδιών τους.

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου θα συνεχίσει να υποστηρίζει με θέρμη τις δράσεις και πρωτοβουλίες συνδέσμων που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους και να διεκδικεί την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που παρέχονται στα παιδιά. Με την συνέργεια όλων μας, ο αγώνας αυτός, όσο δύσκολος και αν φαντάζει, αποκτά άλλο νόημα και δυναμική και δημιουργεί αληθινή ελπίδα και όνειρο για ένα καλύτερο αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ