Πώς είναι μια μυστική συνάντηση του Qanon [ΒΙΝΤΕΟ]

Τι γίνεται στις συγκεντρώσεις των πιο εξωφρενικών συνωμοσιολόγων του κόσμου.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Independent, μπορεί το κίνημα QAnon το οποίο έγινε πολύ δημοφιλές μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020- να ξεκίνησε από το διαδίκτυο, παρόλα αυτά τα μέλη του συγκεντρώνονται και στην πραγματική ζωή.

Ένας δημοσιογράφος του CNN, ο Donie O’Sullivan, παρακολούθησε μια τέτοια συγκέντρωση, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Αριζόνα, και κατέγραψε το τι συνέβη.

Παρόλο που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εκπροσώπους του Τύπου, εντούτοις δεν τον εμπόδισαν να εγγραφεί ως παρευρισκόμενος. Αυτό όμως που δεν κατέστη δυνατόν ήταν να μπλεχτεί με το πλήθος, καθώς αυτός και ο συνάδελφός του ήταν οι μοναδικοί που φορούσαν μάσκες.

Η θεωρία συνωμοσίας QAnon είναι στην ουσία ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφορετικών θεωριών συνωμοσίας που διαδίδονται από την ακροδεξιά και περιλαμβάνει συνωμοσίες όπως το Frazzledrip, το Pizzagate, η Νέα Παγκόσμια Τάξη κ.ο.κ. Ενώ συνδέεται και με διαδηλωτές κατά της χρήσης μάσκας και του lockdown.

Μια άλλη πτυχή είναι ότι οι υποστηρικτές της είναι κατά βάση οπαδοί του Τραμπ. Στη συγκέντρωση που παρακολούθησε ο O’Sullivan, έπαιξε ένα βίντεο του Τραμπ από μια συνέντευξη στο NBC όπου ρωτήθηκε για το QAnon, και όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι δεν τους αποκήρυξε.


Ο Τραμπ αρνήθηκε επανειλημμένα να καταδικάσει το QAnon πριν από τις εκλογές. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο απάντησε σε μια ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κίνημα λέγοντας: «Κατανοώ ότι με συμπαθούν πάρα πολύ, το εκτιμώ αυτό!».

Στη συγκέντρωση, ένας από τους ομιλητές είχε πει:

«Είμαστε προετοιμασμένοι από τη στιγμή που είμαστε παιδιά σε αυτήν τη χώρα να πιστεύουμε ότι η βία είναι ένα πολύ φρικτό πράγμα. Μέχρι να σκεφτούμε την αμερικανική επανάσταση. Πήραν τα όπλα και είπαν αρκετά. Μέχρι να σκεφτούμε τον εμφύλιο πόλεμο. Τερματίσαμε τη δουλεία παίρνοντας τα όπλα και σκοτώνοντας ανθρώπους. Δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει πάντα να υπάρχει στο μυαλό μας».

Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Καπιτώλιο. Τουλάχιστον δύο από τους ταραχοποιούς συμμετείχαν στην συγκέντρωση που παρακολούθησε ο O’Sullivan, συμπεριλαμβανομένου του «σαμάνου» Jake Angeli, με τη γούνα και τα κέρατα.

Αν και ο Τραμπ έχασε τις εκλογές, και ορισμένοι υποστηρικτές του QAnon αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το κίνημά τους ήταν ψεύτικο, η παρουσία του και οι υποστηρικτές του δεν έχουν διαλυθεί εντελώς από την πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ορισμένοι από αυτούς εξελέγησαν στο Κογκρέσο.

Πηγή: Μικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ