Η κατεδάφιση των κτιρίων και η «κατάρρευση» της ΕΔΕΚ

Παρότι ήσσονος σημασίας (αν αναλογιστεί κανείς τη φθίνουσα πορεία του Κινήματος) εντούτοις αξίζει αναφοράς.

Article featured image
Article featured image

Εάν μας εκπλήσσει, σαφώς και όχι, καθώς η στάση της ΕΔΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όπως τότε, με τη δημοσίευση του βίντεο του Al Jazeera, που ενώ καιγόταν το παγκύπριο και το πανευρωπαϊκό, η έγνοια του «Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών» ήταν να βρεθεί ο «προδότης» που εξέθεσε τη χώρα του στο φιλοτουρκικό κανάλι. Και ο μήνας δεν είχε καν 9.

Η (πτωτική) πορεία του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος είναι πλέον δεδομένη και σαφώς δεν αναφέρομαι στα ποσοστά, όχι πως δεν ακολουθούν κι αυτά, τη στάση, την πολιτική και τις ιδέες θίγω, που εξανεμίστηκαν εν μία νυκτί και αντ’ αυτού ασπάστηκαν άλλες, πιο ακραίες, πιο σκοτεινές. Ούτε αυτό όμως είναι της ώρας, αν και το κομμάτια του puzzle στην περίπτωση της ΕΔΕΚ συνδέονται.

Τελευταίο πόνημα τους, η ανακοίνωση για την ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ των διατηρητέων κτιρίων στο κέντρο της Λευκωσίας από την Αρχιεπισκοπή, παράνομα και καταχρηστικά. Την ίδια ώρα που (σχεδόν) όλοι αντέδρασαν στην αισχρή παρανομία της Αρχιεπισκοπής, η ΕΔΕΚ τοποθετήθηκε για ευνόητους λόγους μετριοπαθώς, χαρακτηρίζοντας την κατεδάφιση, ως «κατάρρευση» .

Και ενώ οι καμπάνες εξακολουθούν να χτυπούν χαρμόσυνα και ένα edit στην ανάρτηση για αντικατάσταση της λάθος λέξης θα ήταν αρκετό, μαζί με ένα «συγνώμη λάθος, φταίει ο οτοκορέκτορας», ίσως και να ήταν αρκετό στην παρούσα φάση, το κείμενο παραμένει αυτούσιο και απείρακτο στο διαδίκτυο, αφαιρώντας και την παραμικρή αμφιβολία πιθανού λάθους από το συγγραφέα της ανάρτησης ο οποίος ίσως δεν γνωρίζει τη διαφορά της «κατεδάφισης» από την κατάρρευση».

εδεκ.jpg




UPDATE:

Με αρκετή καθυστέρηση και αφού δέχτηκε σφοδρές κριτικές για το ΄λάθος' η ΕΔΕΚ απέστειλε πριν από λίγα λεπτά διορθωτική επιστολή στην οποία μιλά πλέον για κατεδάφιση. Έστω!

εδεκε.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ