Ήξερες ότι το κυπριακό τραγούδι «Τα ριάλλια» έχει διασκευαστεί στα αγγλικά και στα ινδικά;

Παρά τη διεθνή του καριέρα, εμείς προτιμούμε την κυπριακή εκδοχή!

Article featured image
Article featured image


Όταν το 1973 ο Μιχάλης Βιολάρης έγραφε το κυπριακό τραγούδι «Τα ριάλλια» κανείς, ούτε καν ο ίδιος ο καλλιτέχνης, δεν φανταζόταν πως θα γινόταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που θα σημάδευαν τον τόπο μας και θα ταξίδευε σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Και πως αλλιώς θα μπορούσε να ήταν άλλωστε καθώς οι στίχοι του κομματιού μιλούν κατ’ εξοχήν για τα σχέση των Κυπρίων με τα «ριάλλια» και την εξουσία (δήμαρχου παιδί).

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού και τη μεγάλη του επιτυχία με τη φωνή του Μιχάλη Βιολάρη, σε Κύπρο και Ελλάδα, ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Demis Roussos, ανεβαίνει στη σκηνή του Albert Hall στο Λονδίνο, το 1974, και ερμηνεύει τα κυπριακά ριάλλια στα αγγλικά, υπό τον τίτλο «Say You Love Me» δημιουργώντας ντελίριο στο κοινό που τον παρακολουθούσε.


Ανάμεσά τους και ένας μεγάλος Ινδός παραγωγός του Bollywood με τη γυναίκα του, η οποία ενθουσιάστηκε τόσο από τη μουσική και την ένταση του κομματιού, που ζήτησε από τον σύζυγό της να πάρει τα δικαιώματα για να το μεταφέρουν στα ινδικά και να ντύσουν μουσικά μία από τις ταινίες που ετοίμαζαν εκείνη την εποχή.

Η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε και έτσι «Τα ριάλλια» διασκευάστηκαν στα Ινδικά με τίτλο «Mehbooba Mehbooba» και το 1975 έπαιξαν στην πολύ επιτυχημένη ταινία του Bollywood «Sholay»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ