Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σέβιο, του σκύλου του Στάθη Αλωνεύτη

«Καλό ταξίδι ψυχή μου, θα είμαι πάντα μαζί σου! Ελπίζω αυτός που το έκανε να πληρώσει όπως του αξίζει (εύχομαι η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της)», έγραψε ο ίδιος στο Facebook, αμέσως μετά τη δολοφονία, αναρτώντας μια φωτογραφία του με τον Σέβιο.

Article featured image
Article featured image

Την προηγούμενη Παρασκευή, 5 Μαρτίου, ο σκύλος του πρώην ποδοσφαιριστή Στάθη Αλωνεύτη, δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο, αφού δέχθηκε δύο πυροβολισμούς.

aloneftis_sevio.jpg


Όπως ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία, για την υπόθεση η οποία θεωρείται εξιχνιασθείσα, αφού ο δράστης παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας του σκύλου, έχει δημιουργηθεί ποινικός φάκελος και άρα πλέον θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για ποινική δίωξη.

Το αδίκημα που αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης και για το οποίο ο ύποπτος θα παραπεμφθεί σε δίκη, είναι αυτό της θανάτωσης του σκύλου.

Η CITY επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου -της Ανώτατης Κυνολογικής Αρχής της Κύπρου-, κύριο Χρίστο Νεοφύτου, ο οποίος ο οποίος παράλληλα εκπροσωπεί και τον Στάθη Αλωνεύτη, με σκοπό να μάθουμε τα «τι» και τα «πώς» σε σχέση με τη δολοφονία.

Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά, την προηγούμενη Παρασκευή (5 Μαρτίου), κι ενώ ο Στάθης Αλωνεύτης βρισκόταν στο σημείο που βρίσκεται η υπό ανέγερση κατοικία του, μαζί με τον σκύλο του, σε κάποια στιγμή που ο σκύλος απομακρύνθηκε λίγο από το σημείο που βρισκόταν ο ίδιος, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Κατεβαίνοντας για να ψάξει για τον σκύλο του, αφού προηγουμένως του φώναζε και δεν ανταποκρινόταν, ο ιδιοκτήτης ενός υποστατικού στην περιοχή, το οποίο ο Σέβιο είχε προσεγγίσει λίγη ώρα πριν τους πυροβολισμούς (υπάρχει σχετικό βίντεο που το αποδεικνύει), ισχυρίστηκε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, αναφέροντάς του μάλιστα, πως τον είδε να πηγαίνει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μετά από έρευνα μελών της οικογένειας Αλωνεύτη στην περιοχή, κι αφού δεν ανευρέθηκε ο Σέβιο, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τις ίδις πηγές, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα τόσο στο αυτοκίνητο του υπόπτου όσο και στο υποστατικό του, παρουσία του ιδίου και εντόπισε -μεταξύ άλλων τεκμηρίων- το κυνηγετικό όπλο με το οποίο έγινε η δολοφονία του σκύλου.

Μετά και τον εντοπισμό του σκοτωμένου σκύλου, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από την εν λόγω φάρμα, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού παραδέχθηκε ότι αυτός το έκανε.

Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο κύριος Νεοφύτου, «ο Σέβιο, ένας Εργασιακός Γερμανικός Ποιμενικός, βάρους 50 κιλών, βρέθηκε δολοφονημένος από δύο πυροβολισμούς, έχοντας τραύματα και στις δύο πλευρές του, το ένα εκ των οποίων στον λαιμό».

Όπως αναφέρει στη CITY o κύριος Νεοφύτου, «ζητήσαμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες έτσι ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί άμεσα στο δικαστήριο». Επίσης, ο ίδιος θέτει το ερώτημα «αφού επί της ουσίας το έγκλημα έχει εξιχνιαστεί, για ποιο λόγο έχει αφεθεί ελεύθερος ο ύποπτος;».

Σε ερώτησή μας αναφορικά με την ποινή που προνοείται για τέτοιου είδους εγκλήματα, ο κύριος Νεοφύτου μάς είπε τα εξής:

«Ο νόμος προνοεί ότι θα δικαστεί και θα του επιβληθεί ποινή σύμφωνα με τα περιστατικά της υπόθεσης. Αν σας πω ότι για την παράνομη θανάτωση αγρινού, για παράδειγμα, η νομοθεσία προνοεί ισόβια κάθειρξη, αναρωτιέμαι τι ποινή θα πρέπει να επιβληθεί για τη δολοφονία ενός σκύλου που ήταν μέλος της οικογένειας, είχε όνομα, διαβατήριο και ταξίδευε όπως εμείς. Δεν βάζω εγώ την ποινή, προφανώς, αλλά θέτω ερωτήματα».

Ο κύριος Χρίστος Νεοφύτου, εκπροσωπώντας τόσο τον Κυνολογικό Όμιλο Κύπρου (που όπως προαναφέραμε αποτελεί την Ανώτατη Κυνολογική Αρχή της Κύπρου) όσο και τον Στάθη Αλωνεύτη, ανέφερε επίσης στη CITY ότι έχει γίνει επίσημη καταγγελία για τα γεγονότα σε όλες τις Αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές του Κράτους, μεταξύ των οποίων και ο ΠτΔ.

Επιπλέον, όπως ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία, υπήρξε και μια δεύτερη καταγγελία εις βάρος του υπόπτου, σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο υποστατικό του, εξού και η Αστυνομία μαζί με λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών έχουν προχωρήσει ήδη σε επί τόπου έλεγχο στο εν λόγω υποστατικό.

Σήμερα, μάλιστα, έγινε και η νεκροτομή στον δολοφονημένο σκύλο. Εισήγηση του δικηγόρου του Κυνολογικό Ομίλου Κύπρου, όπως μας επισήμανε, είναι όπως γίνει κανονική ιατροδικαστική εξέταση, αφού «θα πρέπει να φανεί η περίμετρος του τραύματος και άρα η απόσταση από την οποία πυροβολήθηκε ο Σέβιο. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει και βαλλιστικός έλεγχος στο όπλο. Το ζητούμενο είναι η αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση βάσει των ευρημάτων και όχι με βάση τα λεγόμενα του υπόπτου».

Πέραν, πάντως, από το αδίκημα της θανάτωσης του σκύλου, ο κύριος Νεοφύτου κάνει λόγο και για τα «αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της παράνομης χρήσης όπλου, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της παράνομης χρήσης πυρομαχικών, μιας και είμαστε σε κλειστή περίοδο κυνηγίου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ