Βροχές, καταιγίδες και χιόνια για σήμερα

Απλές, καθημερινές, καταστάσεις δηλαδή!

Πρόβλεψη για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Επίσης, απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο. Στη συνέχεια αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρέςβροχές ενώ είναι δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ