STAGES A/LIVE με τον Παύλο Παυλίδη αυτή την Κυριακή

Διαδικτυακή συναυλία μέσα από το κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αβραμίδης


Ο Παύλος Παυλίδης μαζί με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Φώτη Σιώτα (βιολί / λούπες / φωνητικά) και τον Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο), την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 21:00, ζωντανεύουν τη σκηνή του Principal Club της Θεσσαλονίκης. Μια διαδικτυακή συναυλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του «STAGES A/LIVE», μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο Youtube. Τη συναυλία κινηματογράφησε και σκηνοθέτησε ο Χρήστος Σαρρής.

Pavlos_PavlidisPrincipalAlexandros_Avramidis_50.JPG


Σε μια περίοδο δύσκολη για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση, μέσα από τη σειρά συναυλιών STAGES A/LIVE δείχνει την έμπρακτη υποστήριξή του τόσο στους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, αλλά και στους ίδιους τους καλλιτέχνες της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής που βάλλονται από την πανδημία. Στην ανακοίνωση της συναυλίας, το Ίδρυμα Ωνάση αναφέρει «Μέχρι να καταφέρουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί σε κάποιο live, η μουσική μάς φέρνει λίγο πιο κοντά, ακόμη κι αν είμαστε μακριά.»


Ο χώρος που το STAGES A/LIVE θα εκπέμπει αυτή την Κυριακή (28.03.21), είναι το Principal Club Theater, ένας από τους πιο δραστήριους και αξιόλογους συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Από το 2004, στη σκηνή του έχουν βρεθεί εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο όπως είναι οι Madrugada, οι Motorhead, ο Manu Chao και πολλοί άλλοι. Ένας χώρος που επηρεάστηκε από την πανδημία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί το γεγονός ότι η τελευταία συναυλία που πραγματοποίησε ήταν στις 7 Μαρτίου 2020.

Ένα χρόνο και κάτι μετά, το Principal Club Theater υποδέχεται τον Παύλο Παυλίδη Trio. Με μια κιθάρα, βιολί, λούπες και μπάσο, κλασσικά τραγούδια της επι σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πορείας του Παύλου Παυλίδη, αποκτούν νέα δυναμική και σε ορισμένες περιπτώσεις χτίζονται ξανά εκ του μηδενός. Χωρίς βέβαια, να αποδομείται η κεντρική ιδέα της τραγουδοποιΐας του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα Ωνάση για την διαδικτυακή συναυλία θέτει το εξής ερώτημα «Πως μπορεί ο Παύλος Παυλίδης με μια κιθάρα, ένα βιολί κι ένα μπάσο να δώσει νέα πνοή στις διαχρονικές επιτυχίες του;». Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε τη νέα αυτή πνοή που έδωσε ο Παύλος Παυλίδης, ο Φώτης Σιώτας και ο Δημήτρης Τσεκούρας στο τραγούδι «Grand Hotel».



ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΤΡΙΟ

Παύλος Παυλίδης: Φωνή & Ηλεκτρική κιθάρα
Φώτης Σιώτας: Βιολί, Λούπες & Φωνητικά
Δημήτρης Τσεκούρας: Μπάσο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ